RESTO 2006: restonomiopiskelijoiden tietotaitokilpailutapahtumantoteuttaminen
Tikka, Emmi (2006)
Tikka, Emmi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2006
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-94
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-94
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa viides, valtakunnallinen RESTO 2006 -kilpailutapahtuma. Kilpailutapahtuman kohderyhminä olivat restonomiopiskelijat sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opetushenkilöstö. Tavoitteena oli järjestääon-nistunut kilpailutapahtuma ja lisätä RESTO- kilpailun osallistujajoukkueidenmäärää aiemmilta vuosilta. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus toteutettiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun mat-kailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusyksikössä 6. - 7.4.2006. Toiminnallisen osuu-den suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistui myös kyseisen koulutusyksikön henkilö-kuntaa ja opiskelijoita. Opinnäytetyön kirjallinen raporttiosa käsittelee tapahtumien sijoittumista matkailun toi-mialaan sekä tapahtuman järjestämisen vaiheita ja käytäntöä RESTO 2006 -tapahtumaprojektin kautta. Raportissa käsitellään vaiheittain, mitä onnistunut tapahtu-man järjestäminen vaatii suunnittelu- ja toteuttamisvaiheissa. Raportissa selvitetään myös RESTO-kilpailun kehittämiskohteita tulevaisuudessa.Kilpailuun osallistui 19 joukkuetta 15:sta eri ammattikorkeakoulusta, mikä on neljä jouk-kuetta enemmän kuin kahtena aikaisempana vuotena. Kilpailutapahtuman käytännön järjestelyistä tehtyä raporttia voidaan hyödyntää tulevien vuosien kilpailujärjestelyissä. Työtä voidaan käyttää apuna myös muiden tapahtumien toteuttamisessa. The purpose of this bachelor's thesis was to coordinateand implement a fifth national RESTO 2006 competition event. The target group of the competition event were both students of hospitality management and teachers of tourism and hospitality from the Universities of Applied Sciences. The aim was to organize a successful competition event and to increase the number of participants from earlier. The functional part of the bachelor's thesis was organized at the Jyväskylä University of Applied Sciences, School of Tourism and Services Management on 6 and 7 April 2006. There were also students and personnel ofthe School of Tourism and Services Management who participated in planning and organizing the event. The report deals with the operational environment of tourism and its relation with events. The study deals also with the phases and practice of organizing an event through the example provided with the competition event. It explains issues that have to be taken into consideration in order to organize a successful event. The last part of the report focuses on the issues to be developed for the future RESTO competitions. In total 19 teams from 15 Universities of Applied Sciences participated in the competi-tion. The number was higher than ever in the RESTO competition. The report is help-ful for those who areorganizing future RESTO competition events or some other events of similar kind.