Wolt-ruokalähettien kokemuksien tutkiminen tulevaisuuden työntekijäasemaa pohdittaessa
Viirakivi, Jade (2023)
Viirakivi, Jade
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112030211
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112030211
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Wolt-ruokalähettien kokemuksia samalla pohtien tulevaisuuden työntekijäasemaa. Tarkoituksena oli tutkia minkälaisia positiivisia sekä negatiivisia kokemuksia Wolt-ruokaläheteillä on, miten ne eroavat toisistaan ja minkälaisia vaikutuksia niillä on työhyvinvointiin sekä kuinka todennäköisesti he työskentelevät tulevaisuudessa jollakin toisella alustalla. Tutkimusjoukko oli valittu koskemaan vain pääkaupunkiseudulla työskenteleviä Wolt-ruokalähettejä sekä vain Woltia, rajaten muut yritykset tutkimuksen ulkopuolelle. Tämän tutkimuksen toimeksiantaja on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun AlgoAmmatti-hanke, jolle tämä tutkimustyyppinen työ toteutetaan.
Teoriaosuus koostuu kahdesta osasta: alustataloudesta sekä työntekijäkokemuksesta. Alustatalous on lyhyesti sanottuna liiketoiminnan organisointimalli, joka on kasvanut viime vuosina hurjasti ja alustoilla tehdään entistä enemmän töitä digitalisaation takia. Alustatyöntekijät on luokiteltu yleisesti yrittäjiksi eikä yrityksien työntekijöiksi, mutta työntekijäkokemus koskettaa myös heitä. Työntekijäkokemus on osa henkilöstöjohtamista, jonka oikea johtaminen edistää sekä yritystä, mutta eritoten työntekijöitä ja heidän hyvinvointiansa. Työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa yrityksen liikevaihtoon ja sen vuoksi siihen kannattaa keskittyä. Tämän lisäksi lähettien vaihtuvuus pienenee ja lähetit työskentelevät tehokkaammin, kun työhyvinvointia parannetaan.
Tässä tutkimuksellisessa opinnäytetyössä käytettiin sekä kvantitatiivista eli määrällistä että kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää. Aineisto on kerätty Webropol-kyselyllä sekä kahdella haastattelulla. Kysely toteutettiin aikavälillä 1.9.-1.10.2023 ja vastauksia saatiin 24. Tämän lisäksi toteutettiin kaksi etähaastattelua. Haastatteluissa oli mukana haastattelurunko, joka luotiin Webropol-kyselyn pohjalta.
Tulokset osoittavat, että Wolt-ruokalähetit arvostavat työssään joustavuutta sekä vapautta. Puolestaan palkkioiden vähäisyys suhteessa työmäärään sekä vuorovaikutus Woltin välillä koetaan asioiksi, joita toivotaan kehitettävän. Tuloksista ilmenee lähettien halu jatkaa yrittäjinä nykyiseen tapaan, mutta osa näkee työsuhteen houkuttelevana esimerkiksi säännöllisten tulojen sekä työsuhteen luoman turvan vuoksi.
Tuloksien sekä teoriaosuuden perusteella voidaan todeta vastaajien halu työskennellä Woltin lisäksi myös muilla alustoilla. Alustatalous on kasvava ala ja se antaa mahdollisuuden kaikille joustavaan sekä vapaaseen työhön myös tulevaisuudessa. Tulokset antavat hieman osviittaa siitä, mitä asioita vastaajat toivovat kehitettävän. Alustatyöntekijöiden tilanne Euroopassa on mielenkiintoinen, sillä kasvava ala tuo mukanaan myös kysymyksen: ovatko alustatyöntekijät tulevaisuudessa yrityksien omia työntekijöitä.
Teoriaosuus koostuu kahdesta osasta: alustataloudesta sekä työntekijäkokemuksesta. Alustatalous on lyhyesti sanottuna liiketoiminnan organisointimalli, joka on kasvanut viime vuosina hurjasti ja alustoilla tehdään entistä enemmän töitä digitalisaation takia. Alustatyöntekijät on luokiteltu yleisesti yrittäjiksi eikä yrityksien työntekijöiksi, mutta työntekijäkokemus koskettaa myös heitä. Työntekijäkokemus on osa henkilöstöjohtamista, jonka oikea johtaminen edistää sekä yritystä, mutta eritoten työntekijöitä ja heidän hyvinvointiansa. Työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa yrityksen liikevaihtoon ja sen vuoksi siihen kannattaa keskittyä. Tämän lisäksi lähettien vaihtuvuus pienenee ja lähetit työskentelevät tehokkaammin, kun työhyvinvointia parannetaan.
Tässä tutkimuksellisessa opinnäytetyössä käytettiin sekä kvantitatiivista eli määrällistä että kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää. Aineisto on kerätty Webropol-kyselyllä sekä kahdella haastattelulla. Kysely toteutettiin aikavälillä 1.9.-1.10.2023 ja vastauksia saatiin 24. Tämän lisäksi toteutettiin kaksi etähaastattelua. Haastatteluissa oli mukana haastattelurunko, joka luotiin Webropol-kyselyn pohjalta.
Tulokset osoittavat, että Wolt-ruokalähetit arvostavat työssään joustavuutta sekä vapautta. Puolestaan palkkioiden vähäisyys suhteessa työmäärään sekä vuorovaikutus Woltin välillä koetaan asioiksi, joita toivotaan kehitettävän. Tuloksista ilmenee lähettien halu jatkaa yrittäjinä nykyiseen tapaan, mutta osa näkee työsuhteen houkuttelevana esimerkiksi säännöllisten tulojen sekä työsuhteen luoman turvan vuoksi.
Tuloksien sekä teoriaosuuden perusteella voidaan todeta vastaajien halu työskennellä Woltin lisäksi myös muilla alustoilla. Alustatalous on kasvava ala ja se antaa mahdollisuuden kaikille joustavaan sekä vapaaseen työhön myös tulevaisuudessa. Tulokset antavat hieman osviittaa siitä, mitä asioita vastaajat toivovat kehitettävän. Alustatyöntekijöiden tilanne Euroopassa on mielenkiintoinen, sillä kasvava ala tuo mukanaan myös kysymyksen: ovatko alustatyöntekijät tulevaisuudessa yrityksien omia työntekijöitä.