Art Hotel Jätkäsaari uuden ravintolakonseptin kehittäminen
Salonen, Joel (2023)
Salonen, Joel
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051912223
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051912223
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä kuvataan uuden ravintolakonseptin kehittämisen taustoja. Opinnäytetyö kuvaa niitä tietoja, joita on hyödynnetty uudessa keväällä 2022 avatussa hotellin ravintolan konseptikehityksessä.
Tuloksena on syntynyt ravintolakonsepti Helsingin Jätkäsaareen avautuneeseen taidehotelliin.
Opinnäytetyössä perehdytään ajantasaisiin trendeihin ja megatrendeihin, joita konseptin kehittämisessä on hyödynnetty. Työssä kuvataan ravintola-, hotelli- ja matkailualan trendejä, globaaleja megatrendejä ja trendien vaikutuksia ravintolaliiketoiminnalle. Myös koronaviruspandemian vaikutuksia ravintola-alaan avataan osittain.
Trendien lisäksi työssä perehdytään Jätkäsaaren alueen demografiaan eli väestöpohjaan. Tällä tavoin ymmärretään palveluiden tarvetta alueella, johon ravintola avataan.
Lisäksi toteutetaan kyselytutkimus Jätkäsaaressa asuville ihmisille. Kyselytutkimus on tämän opinnäytetyön merkittävin osa. Kyselytutkimuksen tuloksia esitellään ja kuvataan tässä opinnäytetyössä. Kyselytutkimuksen tuloksissa korostuivat megatrendien ja trendien mukaiset mieltymykset, kuten kasvisruoka ja elämyksellisyys.
Kehitetyn ravintolakonseptin pohjana on muun muassa Jätkäsaaren historian hyödyntäminentarinallisesti, värikkyys, leikkisyys ja yllätyksellisyys. Tuotteistuksessa korostetaan trendejä jakyselytutkimuksen tuloksissa ilmenneitä seikkoja.
Kaiken kaikkiaan Art Hotel Jätkäsaari eli Hotel AX on mielenkiintoinen toimija Helsingin hotellikentässä, ja koko hotelli ravintoloineen on tärkeässä roolissa elävöittämässä kehittyvää Jätkäsaaren kaupunginosaa. Mielenkiintoisen ravintolakonseptin luominen on siksi tärkeää ja merkityksellistä koko kaupunginosan kannalta. Ravintolan avauduttua voidaan tarkastella erinäisiä mittareita hyödyntäen, kuinka onnistunut ravintolakonsepti saatiin aikaiseksi.
Tuloksena on syntynyt ravintolakonsepti Helsingin Jätkäsaareen avautuneeseen taidehotelliin.
Opinnäytetyössä perehdytään ajantasaisiin trendeihin ja megatrendeihin, joita konseptin kehittämisessä on hyödynnetty. Työssä kuvataan ravintola-, hotelli- ja matkailualan trendejä, globaaleja megatrendejä ja trendien vaikutuksia ravintolaliiketoiminnalle. Myös koronaviruspandemian vaikutuksia ravintola-alaan avataan osittain.
Trendien lisäksi työssä perehdytään Jätkäsaaren alueen demografiaan eli väestöpohjaan. Tällä tavoin ymmärretään palveluiden tarvetta alueella, johon ravintola avataan.
Lisäksi toteutetaan kyselytutkimus Jätkäsaaressa asuville ihmisille. Kyselytutkimus on tämän opinnäytetyön merkittävin osa. Kyselytutkimuksen tuloksia esitellään ja kuvataan tässä opinnäytetyössä. Kyselytutkimuksen tuloksissa korostuivat megatrendien ja trendien mukaiset mieltymykset, kuten kasvisruoka ja elämyksellisyys.
Kehitetyn ravintolakonseptin pohjana on muun muassa Jätkäsaaren historian hyödyntäminentarinallisesti, värikkyys, leikkisyys ja yllätyksellisyys. Tuotteistuksessa korostetaan trendejä jakyselytutkimuksen tuloksissa ilmenneitä seikkoja.
Kaiken kaikkiaan Art Hotel Jätkäsaari eli Hotel AX on mielenkiintoinen toimija Helsingin hotellikentässä, ja koko hotelli ravintoloineen on tärkeässä roolissa elävöittämässä kehittyvää Jätkäsaaren kaupunginosaa. Mielenkiintoisen ravintolakonseptin luominen on siksi tärkeää ja merkityksellistä koko kaupunginosan kannalta. Ravintolan avauduttua voidaan tarkastella erinäisiä mittareita hyödyntäen, kuinka onnistunut ravintolakonsepti saatiin aikaiseksi.