Kehitysehdotuksia Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken toimipisteen kampusravintolaan
Viitanen, Laura (2022)
Viitanen, Laura
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022101821337
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022101821337
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä käsitellään Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken toimipisteen kampusravintolan muutos- ja kehitystarpeita toiminnallisen tilasuunnittelun osalta. Keittiön tarvittavat muutokset tehdään perustuen mahdolliseen energiansäästöön ja ympäristönäkökulmiin. Kokonaisuuden toiminnallisessa suunnittelussa huomioidaan myös työntekijöiden työssä jaksaminen, työprosessien kehittäminen sekä asiakkaan tarpeet.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään vastuullisuutta ruokapalvelualalla sekä ammattikeittiösuunnittelun eri näkökulmia. Tämän lisäksi esitellään Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken toimipisteen keittiön ja ruokailutilan nykyhetki, opinnäytetyöprosessin kulku sekä lopullinen tuotos valintoineen ja perusteluineen.
Työn toteuttamistavaksi valikoitui toiminnallinen kehitystyö, koska se sopii parhaiten toimeksiantajan ammatillisiin tarpeisiin. Työssä on hyödynnetty opinnäytetyön tekijän työkokemusta kyseisestä ammattikeittiöstä, sekä keittiön muiden työntekijöiden näkemyksiä ja ajatuksia kehitys- ja muutostarpeista.
Kehitystyön konkreettisena tuotoksena syntyi uusi pohjapiirustus, joka toimii ehdotuksena Hämeen ammattikorkeakoulun kiinteistöistä vastaavalle toimijalle, kun kyseisen ammattikeittiön uudistaminen on ajankohtaista.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään vastuullisuutta ruokapalvelualalla sekä ammattikeittiösuunnittelun eri näkökulmia. Tämän lisäksi esitellään Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken toimipisteen keittiön ja ruokailutilan nykyhetki, opinnäytetyöprosessin kulku sekä lopullinen tuotos valintoineen ja perusteluineen.
Työn toteuttamistavaksi valikoitui toiminnallinen kehitystyö, koska se sopii parhaiten toimeksiantajan ammatillisiin tarpeisiin. Työssä on hyödynnetty opinnäytetyön tekijän työkokemusta kyseisestä ammattikeittiöstä, sekä keittiön muiden työntekijöiden näkemyksiä ja ajatuksia kehitys- ja muutostarpeista.
Kehitystyön konkreettisena tuotoksena syntyi uusi pohjapiirustus, joka toimii ehdotuksena Hämeen ammattikorkeakoulun kiinteistöistä vastaavalle toimijalle, kun kyseisen ammattikeittiön uudistaminen on ajankohtaista.