Ravintoloiden raaka-ainehankinnat: Ravintolaryhmä Oy
Kokkonen, Julia (2020)
Kokkonen, Julia
2020
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120426142
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120426142
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on laadullinen tutkimus ravintoloiden raaka-ainehankinnoista. Tutkimus toteutettiin puolistrukturoidun haastattelun avulla. Opinnäytetyössä tutkittiin, miten Ravintolaryhmään kuuluvat ravintolat hyötyvät ryhmään kuulumisesta ja pitääkö palvelua jotenkin kehittää sekä miten Ravintolaryhmään kuulumattomat ravintolat hoitavat hankintaprosessia.
Opinnäytetyössä käsitellään hankintaa ja kustannustehokkuutta. Miten hankintatoimi sisällytetään osaksi yrityksen strategiaa ja miten ne on kannattavaa tehdä ravintolassa. Lisäksi käsitellään, miten ja milloin hankinnat tulisi ulkoistaa. Kustannustehokkuuden osalta käsitellään, miten hankinnat voidaan hoitaa mahdollisimman alhaisilla kustannuksilla ja mitä hyötyä budjetin tekemisestä on yritykselle.
Toimeksiantaja voi hyödyntää tutkimuksen tuloksia myynnissä ja markkinoinnissa sekä yrityksen toiminnan kehittämisessä.
Opinnäytetyössä käsitellään hankintaa ja kustannustehokkuutta. Miten hankintatoimi sisällytetään osaksi yrityksen strategiaa ja miten ne on kannattavaa tehdä ravintolassa. Lisäksi käsitellään, miten ja milloin hankinnat tulisi ulkoistaa. Kustannustehokkuuden osalta käsitellään, miten hankinnat voidaan hoitaa mahdollisimman alhaisilla kustannuksilla ja mitä hyötyä budjetin tekemisestä on yritykselle.
Toimeksiantaja voi hyödyntää tutkimuksen tuloksia myynnissä ja markkinoinnissa sekä yrityksen toiminnan kehittämisessä.