Ruoka-alan opiskelijoiden kiertotalousasenteet : Case: Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Kallio-Kujala, Milla; Ruuhinen, Sarita (2019)
Kallio-Kujala, Milla
Ruuhinen, Sarita
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019120424492
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019120424492
Tiivistelmä
Kiertotalous on yleistymässä luonnonvara-alalla ja ruokateollisuudessa. Tässä opinnäytetyössä selvitettiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun ruoka-alan opiskelijoiden asenteita kiertotaloutta ja sen tarpeellisuutta kohtaan. Teoriaosuudessa käsitellään ruoan tuotannon ja kuluttamisen roolia ilmastonmuutoksessa ja kiertotaloudessa.
Ruoka-alan opiskelijoille suunnattu kyselylomake tehtiin Webropol-ohjelmalla ja lähetettiin vastaajille sähköpostitse. Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa opiskelijoiden tietämystä ja kiinnostusta kiertotaloudesta sekä selvittää, kokevatko opiskelijat saavansa korkeakoulussa riittävästi opetusta kiertotaloudesta.
Tuloksista tuli ilmi, että opiskelijoilla on kiinnostusta kiertotaloutta kohtaan ja he ajattelevat sen olevan tärkeää tulevaisuuden kannalta. Opiskelijat kuitenkin kokevat, että he eivät ole saaneet riittävästi opetusta kiertotaloudesta, joten korkeakouluopintoihin olisi hyvä sisällyttää monipuolista opetusta kiertotalouteen liittyen. Circular economy is becoming more common within the field of natural resources and food industry. The purpose of this thesis was to find out the attitudes towards circular economy among the students of Seinäjoki University of Applied Sciences, School of Food and Agriculture. The role of food production and consumption in climate change and circular economy is discussed in the theory section.
The questionnaire for food and agriculture students was made by using the Webropol programme. The purpose of the study was to survey the students’ knowledge and interest in circular economy as well as to find out whether the students get enough education concerning circular economy at the univeristy of applied sciences.
The results showed that the students are interested in circular economy and they think it is important for the future. However, the students think that they have not received enough education regarding circular economy. Thus, a many sided circular economy education should be included in their curricula in future.
Ruoka-alan opiskelijoille suunnattu kyselylomake tehtiin Webropol-ohjelmalla ja lähetettiin vastaajille sähköpostitse. Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa opiskelijoiden tietämystä ja kiinnostusta kiertotaloudesta sekä selvittää, kokevatko opiskelijat saavansa korkeakoulussa riittävästi opetusta kiertotaloudesta.
Tuloksista tuli ilmi, että opiskelijoilla on kiinnostusta kiertotaloutta kohtaan ja he ajattelevat sen olevan tärkeää tulevaisuuden kannalta. Opiskelijat kuitenkin kokevat, että he eivät ole saaneet riittävästi opetusta kiertotaloudesta, joten korkeakouluopintoihin olisi hyvä sisällyttää monipuolista opetusta kiertotalouteen liittyen.
The questionnaire for food and agriculture students was made by using the Webropol programme. The purpose of the study was to survey the students’ knowledge and interest in circular economy as well as to find out whether the students get enough education concerning circular economy at the univeristy of applied sciences.
The results showed that the students are interested in circular economy and they think it is important for the future. However, the students think that they have not received enough education regarding circular economy. Thus, a many sided circular economy education should be included in their curricula in future.