Oluen ja ruoan ABC: Olut ruokajuomana japanilaisella aterialla
Le, Ann (2019)
Lataukset:
Le, Ann
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061016414
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061016414
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on belgialaisen oluen ja japanilaisen ruuan yhdistäminen. Opinnäytetyö on toiminnallinen, joka on toteutettu produktina yhteistyökumppanin kanssa. Opinnäytetyön tavoitteena oli yhdistellä arkipäiväisiä klassisia japanilaisia annoksia ja käyttää belgialaisia oluita ruokajuomana.
Opinnäytetyön tietoperusta on koottu oluen ja ruuan yhdistämiseen käsittelevistä tietolähteistä. Työ käsittelee oluen raaka-aineita ja sen valmistusta, aistinvaraista arviointia ja yhdistämisen periaatteita. Perinpohjaisen tutkinnan ja lähteiden pohjalta sain tarpeeksi informaatiota aloittaakseni menun suunnittelun sekä mahdolliset juomavalinnat omien työkokemuksien pohjalta. Työhön on sisällytetty annosten reseptiikat, valmistusprosessi ja juomavalinnat.
Opinnäytetyö aloitettiin vuonna 2018. Otin syksyllä yhteyttä yhteistyökumppaniin, jotka olivat hyvin kiinnostuneita projektistani. Sain heiltä apua menun suunnittelussa ja hyviä vinkkejä oluiden kanssa, jotka voisivat toimia hyvin ruokien kanssa.
Halusin menun kuvastavan aitoa japanilaisia ruokia, mitä he söisivät arjessaan, ja jossa kuitenkin näkyisi japanilaisen keittiön ruokakulttuurin historia ja sen kehitys tähän päivään saakka. Valitsin helposti lähestyttäviä ruokia, joita olisi helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Juomavalinnan suhteen halusin valita hinta-laatusuhteeltaan hyviä belgialaisia oluita, jotka ovat tyyliltään erilaisia. Kriteerinä oli, että oluet olisivat helposti löydettävissä joko Alkon tai kaupan valikoimista. Projektissa oli tärkeintä luoda hyvä ja toimiva ateriakokonaisuus.
Maistelu toteutettiin pienen ryhmän kesken. Maisteluun osallistui 6 henkilöä, joilla on pitkä työkokemus ravintola-alalta. Kaikille annoksille saimme toimivat olutsuositukset. Sain paljon mielenkiintoista dataa maistelun pohjalta, joita tulen varmasti käyttämään hyväkseni oman alan tehtävissä.
Opinnäytetyön tietoperusta on koottu oluen ja ruuan yhdistämiseen käsittelevistä tietolähteistä. Työ käsittelee oluen raaka-aineita ja sen valmistusta, aistinvaraista arviointia ja yhdistämisen periaatteita. Perinpohjaisen tutkinnan ja lähteiden pohjalta sain tarpeeksi informaatiota aloittaakseni menun suunnittelun sekä mahdolliset juomavalinnat omien työkokemuksien pohjalta. Työhön on sisällytetty annosten reseptiikat, valmistusprosessi ja juomavalinnat.
Opinnäytetyö aloitettiin vuonna 2018. Otin syksyllä yhteyttä yhteistyökumppaniin, jotka olivat hyvin kiinnostuneita projektistani. Sain heiltä apua menun suunnittelussa ja hyviä vinkkejä oluiden kanssa, jotka voisivat toimia hyvin ruokien kanssa.
Halusin menun kuvastavan aitoa japanilaisia ruokia, mitä he söisivät arjessaan, ja jossa kuitenkin näkyisi japanilaisen keittiön ruokakulttuurin historia ja sen kehitys tähän päivään saakka. Valitsin helposti lähestyttäviä ruokia, joita olisi helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Juomavalinnan suhteen halusin valita hinta-laatusuhteeltaan hyviä belgialaisia oluita, jotka ovat tyyliltään erilaisia. Kriteerinä oli, että oluet olisivat helposti löydettävissä joko Alkon tai kaupan valikoimista. Projektissa oli tärkeintä luoda hyvä ja toimiva ateriakokonaisuus.
Maistelu toteutettiin pienen ryhmän kesken. Maisteluun osallistui 6 henkilöä, joilla on pitkä työkokemus ravintola-alalta. Kaikille annoksille saimme toimivat olutsuositukset. Sain paljon mielenkiintoista dataa maistelun pohjalta, joita tulen varmasti käyttämään hyväkseni oman alan tehtävissä.