Aamiaisen kehittäminen Lappeenrannan Scandic Hotelli Patriassa
Lääperi, Mari (2016)
Lääperi, Mari
Saimaan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112316972
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112316972
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää toimeksiantaja Scandic Hotelli Patrian aamiaistarjontaa, tuoda pöytään paikallisia tuotteita ja näin ollen luoda asiakkaille parempi uusi aamiaistuote kesän 2016 päätyttyä. Aamiaisen kehittämisessä pyrittiin tuomaan uusia tuotteita ja toimintatapoja verrattuna perinteisiin hotelliaamiaisiin ja nostamaan sitä kautta asiakkaan kokemaa hotellin kokonaisarvoa.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin tuotekehitystä ja sen eri ”malleja”: asiakaslähtöisyyttä aamiaistuotteessa, sinisen meren strategiaa ja palvelumuotoilua, jonka yhtenä muotona oli tarinallistaminen. Teoriaosuudessa kerrottiin myös aamiaisesta majoitusliikkeessä. Teoriaosuuden lähdemateriaalia kerättiin kirjallisuudesta, internetistä sekä alan lehdistä.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena työnä, jossa konkreettisesti pyrittiin parantamaan aamiaisen sisältöä, tuotiin pöytään paikallisia tuotteita ja mietittiin aamiaistuotteiden sijoittelu uudelleen. Työn tuloksena syntyi asiakkaita paremmin palveleva aamiaiskokonaisuus. Aamiaisen kehittäminen Scandic Hotelli Patriaan onnistui hyvin. Asiakkaat olivat tyytyväisiä uudistuneeseen aamiaiseen ja paikallisiin tuotteisiin. Työ osoitti, että aamiaisen tuotekehitys oli tarpeellinen.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin tuotekehitystä ja sen eri ”malleja”: asiakaslähtöisyyttä aamiaistuotteessa, sinisen meren strategiaa ja palvelumuotoilua, jonka yhtenä muotona oli tarinallistaminen. Teoriaosuudessa kerrottiin myös aamiaisesta majoitusliikkeessä. Teoriaosuuden lähdemateriaalia kerättiin kirjallisuudesta, internetistä sekä alan lehdistä.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena työnä, jossa konkreettisesti pyrittiin parantamaan aamiaisen sisältöä, tuotiin pöytään paikallisia tuotteita ja mietittiin aamiaistuotteiden sijoittelu uudelleen. Työn tuloksena syntyi asiakkaita paremmin palveleva aamiaiskokonaisuus. Aamiaisen kehittäminen Scandic Hotelli Patriaan onnistui hyvin. Asiakkaat olivat tyytyväisiä uudistuneeseen aamiaiseen ja paikallisiin tuotteisiin. Työ osoitti, että aamiaisen tuotekehitys oli tarpeellinen.