Lähiruokabrunssin suunnittelu ja toteutus : Case: Seinäjoen Fazer Teatteriravintola
Kaaranka, Taru (2016)
Kaaranka, Taru
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112216819
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112216819
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa lähiruokabrunssi Fazer Teatteriravintolassa Seinäjoen kaupunginteatterilla elokuussa 2016. Lisäksi tavoitteina oli saada Teatteriravintolaan uusia asiakkaita sekä lisätä lähiruoan ja lähituottajien tunnettuutta. Työ tuli toimeksiantona Fazer Teatteriravintolalta.
Työn teoreettinen viitekehys muodostuu ruokatapahtuman järjestämisestä, lähiruoasta ja konseptisuunnittelusta palvelupolun näkökulmasta. Ruokatapahtumat merkitsevät paljon suomalaiselle ruokakulttuurille. Ruokatapahtuman järjestäminen luetaan projektiksi, ja onnistuakseen projekti vaatii suunnitelman ideoinnista projektin päättämiseen. Lähiruoan voidaan ajatella olevan oman alueen raaka-aineiden ja tuotantotyövoiman käyttöä ja ajattelutapa turvallisesta, joustavasta sekä tarpeisiin perustuvasta tuotanto- ja kulutustavasta. Ravintolamaailmassa konsepti on iso tekijä, joka erottaa jyvät akanoista. Konseptisuunnittelussa on otettava huomioon koko asiakkaan kokema palvelupolku.
Prosessin aikana Seinäjoen Fazer Teatteriravintolan lähiruokabrunssille suunniteltiin menu ja laadittiin reseptit. Brunssille hankittiin lähituottajia yhteistyökump-paneiksi ja tapahtumaa markkinoitiin Fazer Teatteriravintolan sosiaalisessa mediassa.
Opinnäytetyön tuloksena oli onnistunut brunssin toteutus. Lähituottajien kautta Teatteriravintolalle saatiin laajennusta raaka-ainevalikoimaan sekä uusia ruokaideoita tuleville brunsseille.
Työn teoreettinen viitekehys muodostuu ruokatapahtuman järjestämisestä, lähiruoasta ja konseptisuunnittelusta palvelupolun näkökulmasta. Ruokatapahtumat merkitsevät paljon suomalaiselle ruokakulttuurille. Ruokatapahtuman järjestäminen luetaan projektiksi, ja onnistuakseen projekti vaatii suunnitelman ideoinnista projektin päättämiseen. Lähiruoan voidaan ajatella olevan oman alueen raaka-aineiden ja tuotantotyövoiman käyttöä ja ajattelutapa turvallisesta, joustavasta sekä tarpeisiin perustuvasta tuotanto- ja kulutustavasta. Ravintolamaailmassa konsepti on iso tekijä, joka erottaa jyvät akanoista. Konseptisuunnittelussa on otettava huomioon koko asiakkaan kokema palvelupolku.
Prosessin aikana Seinäjoen Fazer Teatteriravintolan lähiruokabrunssille suunniteltiin menu ja laadittiin reseptit. Brunssille hankittiin lähituottajia yhteistyökump-paneiksi ja tapahtumaa markkinoitiin Fazer Teatteriravintolan sosiaalisessa mediassa.
Opinnäytetyön tuloksena oli onnistunut brunssin toteutus. Lähituottajien kautta Teatteriravintolalle saatiin laajennusta raaka-ainevalikoimaan sekä uusia ruokaideoita tuleville brunsseille.