Viimeinen Oljenkorsi : Olut- ja musiikkitapahtuman suunnittelu
Parviainen, Eetu (2016)
Parviainen, Eetu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016111816477
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016111816477
Tiivistelmä
Viimeinen Oljenkorsi on yhden Haaga-Helian opiskelijan suunnittelema olut- ja musiikki tapahtuma. Tapahtuman ideana oli yhdistää musiikki- ja pienpanimotapahtuman parhaat puolet ja se järjestettiin 27.8.2016 osoitteessa Intiankatu 18, 00560 Helsinki.
Työn tavoitteena oli suunnitella Ravintola Oljenkorrelle viihtyisä tapahtuma, joka onnistuessaan toisi ravintolalle lisämyyntiä sekä uutta asiakaskuntaa. Tarkoituksena oli luoda myös kattava paketti jota on mahdollista hyödyntää myös tulevina vuosina kyseisen tapahtuman luomisessa ja suunnittelussa.
Työn teoriapohjana käytettiin kirjallisuutta tapahtumantuotannosta jolla pyritään perustelemaan erilaisia päätöksiä ja luomaan kokonaiskuvaa tapahtuman onnistumisen kannalta tärkeistä prosesseista. Tapahtuman taustoitukseen haastateltiin myös henkilöitä, jotka ovat olleet mukana tapahtuman järjestämisessä menneinä vuosina.
Lopputuloksena on kattava kokonaisuus joka antaa hyvän pohjan lähteä kehittämään tapahtumaa pidemmälle tulevina vuosina. Opinnäytetyössä pyritään myös miettimään mitä tapahtuman kannalta olisi voitu tehdä paremmin, jotta tapahtuma olisi mahdollista tuottaa vielä paremmin tulevina vuosina.
Tämän vuoden (2016) tapahtuma keräsi yhdenpäivän aikana yhteensä noin 1500 kävijää ja ravintola jäi suurista kustannuksista huolimatta voitolle 3500€. Suullinen asiakaspalaute oli positiivista ja tapahtuma onnistui toimeksiantajan antamissa tavoitteissa hyvin. Tulevina vuosina tulisi keskittyä parempaan informaation kulkuun katto-organisaation sisällä, sekä ottaa enemmän huomioon konkreettisia asioita itse tapahtumapäivän kulussa ja toteutuksessa.
Työn tavoitteena oli suunnitella Ravintola Oljenkorrelle viihtyisä tapahtuma, joka onnistuessaan toisi ravintolalle lisämyyntiä sekä uutta asiakaskuntaa. Tarkoituksena oli luoda myös kattava paketti jota on mahdollista hyödyntää myös tulevina vuosina kyseisen tapahtuman luomisessa ja suunnittelussa.
Työn teoriapohjana käytettiin kirjallisuutta tapahtumantuotannosta jolla pyritään perustelemaan erilaisia päätöksiä ja luomaan kokonaiskuvaa tapahtuman onnistumisen kannalta tärkeistä prosesseista. Tapahtuman taustoitukseen haastateltiin myös henkilöitä, jotka ovat olleet mukana tapahtuman järjestämisessä menneinä vuosina.
Lopputuloksena on kattava kokonaisuus joka antaa hyvän pohjan lähteä kehittämään tapahtumaa pidemmälle tulevina vuosina. Opinnäytetyössä pyritään myös miettimään mitä tapahtuman kannalta olisi voitu tehdä paremmin, jotta tapahtuma olisi mahdollista tuottaa vielä paremmin tulevina vuosina.
Tämän vuoden (2016) tapahtuma keräsi yhdenpäivän aikana yhteensä noin 1500 kävijää ja ravintola jäi suurista kustannuksista huolimatta voitolle 3500€. Suullinen asiakaspalaute oli positiivista ja tapahtuma onnistui toimeksiantajan antamissa tavoitteissa hyvin. Tulevina vuosina tulisi keskittyä parempaan informaation kulkuun katto-organisaation sisällä, sekä ottaa enemmän huomioon konkreettisia asioita itse tapahtumapäivän kulussa ja toteutuksessa.