Sushi-lautasastiasto : Asiakastyö
Ojala, Sini (2016)
Ojala, Sini
Hämeen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605239358
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605239358
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli valmistaa muokattu sushi-lautasastiasto asiakkaalle. Lähtökohtana oli aiemmassa muotoiluprojektissa suunnitellut lautaset: matala ruokalautanen ja keittolautanen. Niiden mallineet ja kipsimuotit oli valmistettu muotoiluprojektin aikana ja niitä käytettiin opinnäytetyössä.
Sushi-lautasastiaston tilasi asiakas, joka oli nähnyt muotoiluprojektissa suunnitellut lautaset ja oli kiinnostunut niistä. Muotoiluprojektin lautasten pohjalta suunniteltiin ja valmistettiin soijakastikelautanen. Astiaston värimaailma ja pintakuviointi suunniteltiin asiakkaan toiveiden pohjalta.
Opinnäytetyön tekijän tavoitteisiin kuului ongelman ratkaisukyvyn kehittäminen, tuoteprosessin hallinta sekä tilaajan toiveiden mukaisen ja korkealaatuisen sushi-lautasastiaston valmistaminen. Keskeinen tavoite oli asiakaslähtöisen työskentelyn syventäminen.
Opinnäytetyössä tehtiin asiakashaastattelu, jolla selvitettiin asiakkaan toiveet ja ideat sushi-lautasastiastosta. Taustatutkimuksissa otettiin selvää sushin ja japanilaisen keramiikan historiasta, joiden kannalta tarkasteltiin asiakkaan sushi-lautasastiastoa. Tietoa hankittiin sähköisistä lähteistä, aiheesta löytyvä kirjallisuudesta ja alan seminaareista, opiskelijoilta ja ammattilaisilta. Opinnäytetyössä tutkittiin havainnointimenetelmillä suomalaisista nettisivuilta ja kaupoista löytyviä sushi-astiastoja ja lautasia. Havaintojen pohjalta selvitettiin, löytyykö markkinoilta asiakkaan sushi-lautasastiaston kaltaista astiastoa ja sitä mihin asiakkaan astiasto sijoittuu Suomen markkinoilla.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi sushi-lautasastiasto, joka sisälsi matalat ruokalautaset, keittolautaset ja soijakastikelautaset kahdelle hengelle. Lopuksi pohdittiin ammatillisesta näkökulmasta tuotteiden hinnoittelua tuottajan ja jälleenmyyjän kannalta.
Sushi-lautasastiaston tilasi asiakas, joka oli nähnyt muotoiluprojektissa suunnitellut lautaset ja oli kiinnostunut niistä. Muotoiluprojektin lautasten pohjalta suunniteltiin ja valmistettiin soijakastikelautanen. Astiaston värimaailma ja pintakuviointi suunniteltiin asiakkaan toiveiden pohjalta.
Opinnäytetyön tekijän tavoitteisiin kuului ongelman ratkaisukyvyn kehittäminen, tuoteprosessin hallinta sekä tilaajan toiveiden mukaisen ja korkealaatuisen sushi-lautasastiaston valmistaminen. Keskeinen tavoite oli asiakaslähtöisen työskentelyn syventäminen.
Opinnäytetyössä tehtiin asiakashaastattelu, jolla selvitettiin asiakkaan toiveet ja ideat sushi-lautasastiastosta. Taustatutkimuksissa otettiin selvää sushin ja japanilaisen keramiikan historiasta, joiden kannalta tarkasteltiin asiakkaan sushi-lautasastiastoa. Tietoa hankittiin sähköisistä lähteistä, aiheesta löytyvä kirjallisuudesta ja alan seminaareista, opiskelijoilta ja ammattilaisilta. Opinnäytetyössä tutkittiin havainnointimenetelmillä suomalaisista nettisivuilta ja kaupoista löytyviä sushi-astiastoja ja lautasia. Havaintojen pohjalta selvitettiin, löytyykö markkinoilta asiakkaan sushi-lautasastiaston kaltaista astiastoa ja sitä mihin asiakkaan astiasto sijoittuu Suomen markkinoilla.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi sushi-lautasastiasto, joka sisälsi matalat ruokalautaset, keittolautaset ja soijakastikelautaset kahdelle hengelle. Lopuksi pohdittiin ammatillisesta näkökulmasta tuotteiden hinnoittelua tuottajan ja jälleenmyyjän kannalta.