Henkilökunnan asenteiden vaikutus ruokahävikin vähentämiseen ruokatuotannossa : case Mäntymäen ravintokeskus ja TYKS:n ravintokeskus
Takaneva, Paula (2015)
Takaneva, Paula
Turun ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120819908
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120819908
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe on henkilökunnan asenteiden vaikutus ruokahävikin vähentämiseen ruokatuotannossa. Opinnäytetyön aihe on saatu toimeksiantona Arkea Oy:ltä. Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää, miten henkilökunnan asenteet vaikuttavat hävikin hallintaan ruokatuotannossa.
Alkuun tietoperustassa käsitellään kestävää kehitystä ruokahuollossa sekä ruokahävikkiä. Tämän jälkeen tietoperustassa syvennytään ruokahävikkiin vaikuttaviin asioihin kuten johtamiseen, prosesseihin, työyhteisöön ja työn ymmärtämiseen.
Tutkimusmenetelmänä käytetään kyselyä. Kysely tehdään Mäntymäen ravintokeskuksen ja TYKS:n ravintokeskuksen henkilökunnalle. Kyselyn tavoitteena on selvittää henkilökunnan motivaatiota, asenteita ja ajatuksia hävikin hallintaa kohtaan. Kyselyn pohjalta nousseet kehittämisehdotukset antavat työkaluja hävikin hallinnan tehostamiseen.
Hävikin hallinnan tehostaminen on ajankohtaista Arkean toiminnassa. Hävikin hallintaa on tarkkailtu vuodesta 2012, mutta sen hyväksi ei ole vielä tehty konkreettisia toimenpiteitä. Henkilökunnan toiminta on merkittävässä roolissa hävikin hallinnassa, joten sen vuoksi opinnäytetyössä keskitytään henkilökunnan asenteisiin vaikuttaviin tekijöihin.
Alkuun tietoperustassa käsitellään kestävää kehitystä ruokahuollossa sekä ruokahävikkiä. Tämän jälkeen tietoperustassa syvennytään ruokahävikkiin vaikuttaviin asioihin kuten johtamiseen, prosesseihin, työyhteisöön ja työn ymmärtämiseen.
Tutkimusmenetelmänä käytetään kyselyä. Kysely tehdään Mäntymäen ravintokeskuksen ja TYKS:n ravintokeskuksen henkilökunnalle. Kyselyn tavoitteena on selvittää henkilökunnan motivaatiota, asenteita ja ajatuksia hävikin hallintaa kohtaan. Kyselyn pohjalta nousseet kehittämisehdotukset antavat työkaluja hävikin hallinnan tehostamiseen.
Hävikin hallinnan tehostaminen on ajankohtaista Arkean toiminnassa. Hävikin hallintaa on tarkkailtu vuodesta 2012, mutta sen hyväksi ei ole vielä tehty konkreettisia toimenpiteitä. Henkilökunnan toiminta on merkittävässä roolissa hävikin hallinnassa, joten sen vuoksi opinnäytetyössä keskitytään henkilökunnan asenteisiin vaikuttaviin tekijöihin.