Ravintolan Cocktaillistan Suunnitteluprosessi
Hanhike, Max (2015)
Hanhike, Max
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111216322
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111216322
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on ravintolan cocktaillistan suunnitteluprosessi. Toimeksiantajana prosessissa toimii helsinkiläinen ravintola Kokomo Tikibar & Room. Ravintolalle syntyy lopputuotoksena käyttöön uudistettu cocktaillista.
Tarkoituksena oli kehittää uudistettu, ajanhenkinen ja kiinnostava lista ravintolan konseptia mukaillen. Tavoitteena oli tuoda uusia makuja vakiintuneelle asiakaskunnalle, sekä herättää mahdollisten uusien asiakkaiden kiinnostus tuoreen cocktailtarjonnan avulla. Suunnittelun pohjana oli kustannustehokkuus, joka tuo lisäarvoa ravintolalle ja mahdollistaa asiakkaita miellyttävän hintatason.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään ravintolan toimintaympäristöä ja muita toimijoita Helsingin keskustassa, kuvataan ravintolan asiakaskuntaa, listansuunnittelua yleisellä tasolla ja cocktail-listoihin liittyviä normeja, sekä vallitsevia trendejä.
Työn kehitysprosessiosuudessa kuvataan listasuunnittelua käytännössä sekä siihen liittyvää tutkimus- ja kehitysprosessia, joka käytiin läpi ennen kuin päädyttiin listan lopullisiin tuotteisiin. Listasuunnittelussa tarkastellaan kolmea eri näkökulmaa: asiakkaan, työntekijän ja omistajan. Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään nykytilanne ja sen jälkeen vaiheittain listalta karsittavat juomat. Seuraavana vuorossa oli uusien tuotteiden kehittely, testaus ja maistattaminen sekä niiden karsinta ennen listan lopullista sisältöä. Tuloksena syntyy ravintolan käyttöön päivittynyt cocktaillista, jota arvioitettiin ravintolapäälliköllä, työntekijöillä sekä muutamalla asiakkaalla.
Lopputuotoksena syntynyttä listaa voidaan hyödyntää päivittäisässä myyntityössä. Tuotos otetaan käyttöön ravintola Kokomo Tikibar & Roomissa loppuvuodesta 2015
Tarkoituksena oli kehittää uudistettu, ajanhenkinen ja kiinnostava lista ravintolan konseptia mukaillen. Tavoitteena oli tuoda uusia makuja vakiintuneelle asiakaskunnalle, sekä herättää mahdollisten uusien asiakkaiden kiinnostus tuoreen cocktailtarjonnan avulla. Suunnittelun pohjana oli kustannustehokkuus, joka tuo lisäarvoa ravintolalle ja mahdollistaa asiakkaita miellyttävän hintatason.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään ravintolan toimintaympäristöä ja muita toimijoita Helsingin keskustassa, kuvataan ravintolan asiakaskuntaa, listansuunnittelua yleisellä tasolla ja cocktail-listoihin liittyviä normeja, sekä vallitsevia trendejä.
Työn kehitysprosessiosuudessa kuvataan listasuunnittelua käytännössä sekä siihen liittyvää tutkimus- ja kehitysprosessia, joka käytiin läpi ennen kuin päädyttiin listan lopullisiin tuotteisiin. Listasuunnittelussa tarkastellaan kolmea eri näkökulmaa: asiakkaan, työntekijän ja omistajan. Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään nykytilanne ja sen jälkeen vaiheittain listalta karsittavat juomat. Seuraavana vuorossa oli uusien tuotteiden kehittely, testaus ja maistattaminen sekä niiden karsinta ennen listan lopullista sisältöä. Tuloksena syntyy ravintolan käyttöön päivittynyt cocktaillista, jota arvioitettiin ravintolapäälliköllä, työntekijöillä sekä muutamalla asiakkaalla.
Lopputuotoksena syntynyttä listaa voidaan hyödyntää päivittäisässä myyntityössä. Tuotos otetaan käyttöön ravintola Kokomo Tikibar & Roomissa loppuvuodesta 2015