Global Chef - kiertueen projektisuunnitelma Sodexo Oy:lle
Piilo, Henna-Mari (2014)
Piilo, Henna-Mari
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060912198
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060912198
Tiivistelmä
Haaga-Helian liiketalouden koulutusohjelman opinnäytetyönä toteutettu projektisuunnitelma on laadittu Sodexo Oy:lle vuosittaisen Global Chef – kiertueen suunnittelua ja järjestelyitä tukemaan. Tarve projektisuunnitelmalle havaittiin syksyllä 2013 kolmannen Suomeen sijoittuvan kiertueen aikana, jonka järjestelyihin ja toteuttamiseen opinnäytetyön kirjoittaja osallistui. Aiemmat kiertueet ovat olleet laajuudeltaan huomattavasti pienempiä, jolloin ei projektisuunnitelmaa ole myöskään tarvittu toiminnan tueksi.
Global Chef – kiertue on Sodexon kansainvälinen kokkien vaihto-ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota lisäarvoa asiakkaille, vahvistaa asiakassuhteita, Sodexon brändi-mielikuvaa sekä kansainvälistä yhteistyötä. Opinnäytetyön tavoitteena on tuottaa kokonaisvaltainen projektisuunnitelma ohjaamaan kiertueen järjestelyitä, joka tukee projektiryhmää ja luo selkeän toimintamallin, joka on hyödynnettävissä tulevilla kiertueilla. Projektisuunnitelman tarkoituksena on toimia työvälineenä projektipäällikölle, projekti-ryhmälle sekä liiketoiminnan johtoryhmälle. Projektisuunnitelmaa voidaan myös osin hyödyntää ulkoisessa sidosryhmäviestinnässä, markkinoinnissa ja kilpailuetuna.
Opinnäytetyö koostuu viitekehyksen ja pohdintojen muodostamasta raportista sekä erillisestä projektisuunnitelmasta ja sen liitteistä. Erilliseen projektisuunnitelmaan päädyttiin, jotta sen käyttö opinnäytetyön toimeksiantajalle olisi yksinkertaista ja sujuvaa.
Viitekehys perustuu projektijohtamisen- ja hallinnan teorioihin. Projektisuunnitelma on rakennettu viitekehystä noudattaen mutta huomioiden myös opinnäytetyön tekijän omat kokemukset ja kerätyt taustamateriaalit kiertueelta. Teoriapohjaa tukevat opinnäytetyön toimeksiantajan esittely, toimeksiannon ja tavoitteiden määrittelyt sekä pohdinnat työn onnistumisesta.
Projektisuunnitelma on tehty vuoden 2013 kiertueen pohjalta. Sen runko on muokattavissa kunkin vuoden tarpeisiin sopivaksi. Työn liitteet kuten aikataulu, riskianalyysi, kustannusarvio sekä kehitysehdotukset on laadittu projektisuunnitelmaa tukeviksi työkaluiksi, joiden avulla projektin tavoitteiden mukaista etenemistä on helpompi seurata.
Global Chef – kiertue on Sodexon kansainvälinen kokkien vaihto-ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota lisäarvoa asiakkaille, vahvistaa asiakassuhteita, Sodexon brändi-mielikuvaa sekä kansainvälistä yhteistyötä. Opinnäytetyön tavoitteena on tuottaa kokonaisvaltainen projektisuunnitelma ohjaamaan kiertueen järjestelyitä, joka tukee projektiryhmää ja luo selkeän toimintamallin, joka on hyödynnettävissä tulevilla kiertueilla. Projektisuunnitelman tarkoituksena on toimia työvälineenä projektipäällikölle, projekti-ryhmälle sekä liiketoiminnan johtoryhmälle. Projektisuunnitelmaa voidaan myös osin hyödyntää ulkoisessa sidosryhmäviestinnässä, markkinoinnissa ja kilpailuetuna.
Opinnäytetyö koostuu viitekehyksen ja pohdintojen muodostamasta raportista sekä erillisestä projektisuunnitelmasta ja sen liitteistä. Erilliseen projektisuunnitelmaan päädyttiin, jotta sen käyttö opinnäytetyön toimeksiantajalle olisi yksinkertaista ja sujuvaa.
Viitekehys perustuu projektijohtamisen- ja hallinnan teorioihin. Projektisuunnitelma on rakennettu viitekehystä noudattaen mutta huomioiden myös opinnäytetyön tekijän omat kokemukset ja kerätyt taustamateriaalit kiertueelta. Teoriapohjaa tukevat opinnäytetyön toimeksiantajan esittely, toimeksiannon ja tavoitteiden määrittelyt sekä pohdinnat työn onnistumisesta.
Projektisuunnitelma on tehty vuoden 2013 kiertueen pohjalta. Sen runko on muokattavissa kunkin vuoden tarpeisiin sopivaksi. Työn liitteet kuten aikataulu, riskianalyysi, kustannusarvio sekä kehitysehdotukset on laadittu projektisuunnitelmaa tukeviksi työkaluiksi, joiden avulla projektin tavoitteiden mukaista etenemistä on helpompi seurata.