WÄCKO Sushin liiketoimintasuunnitelma
Tiainen, Hannu (2012)
Tiainen, Hannu
Laurea-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111915557
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111915557
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on laatia liiketoimintasuunnitelma uudelle ravintolalle. Tavoitteena on kehittää liikeidealtaan normaalista japanilaisesta sushi-ravintolasta poikkeavalle ravintolalle toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi opinnäytetyö sisältää laajan teoriakatsauksen ravintolan perustamiseen liittyvistä asioista.
Liiketoimintasuunnitelma laadittiin käyttämällä ravintolan liiketoimintasuunnitelmaopasta, johon sisältyi suunnittelua palveleva Excel-taulukko. Taulukossa oli yrityksen laskelmia varten valmiit osiot laskentakaavoineen ja kirjan teoria ohjasi, miten taulukot tulisi täyttää. Liiketoimintasuunnitelman laatimisessa myös havainnoitiin kilpailevia sushi-ravintoloita ja käytettiin niiden tekemiään ratkaisua muun muassa menun laajuuden ja ravintolan ulko-näön suhteen. Päätöksiin vaikuttivat suuresti myös tekijän omat näkemykset tulevan ravintolan toiminnasta.
WÄCKO Sushi tarjoaa tuleville asiakkailleen yleisten japanilaisten sushi-annosten lisäksi todella poikkeavia sushi-annoksia vaihtuvalla WÄCKO-menulla. Liikeidea perustuu haluun tar-jota lisää vaihtelua sushin muodossa. Se ottaa huomioon kala- ja äyriäisallergiset sekä erot-tuu kilpailijoista poikkeavilla annoksilla. Ravintola pyrkii myymään suurimman osan annok-sistaan mukaan otettavaksi.
Tämän opinnäytetyön tuotos on uuden ravintolan liiketoimintasuunnitelma. Se on oma erillinen tiedosto, joka pidetään tekijän jatkotoimenpiteitä varten salaisena. Liiketoiminta-suunnitelma toimii tärkeänä työkaluna uuden ravintolan perustamisessa. Liiketoimintasuunnitelman arvioi tekijän lisäksi yksityisyrittäjä sekä pankki- ja rahoitusalalla työskentelevä henkilö. Arvioinnit tukivat liiketoimintasuunnitelman toimivuutta.
Liiketoimintasuunnitelma laadittiin käyttämällä ravintolan liiketoimintasuunnitelmaopasta, johon sisältyi suunnittelua palveleva Excel-taulukko. Taulukossa oli yrityksen laskelmia varten valmiit osiot laskentakaavoineen ja kirjan teoria ohjasi, miten taulukot tulisi täyttää. Liiketoimintasuunnitelman laatimisessa myös havainnoitiin kilpailevia sushi-ravintoloita ja käytettiin niiden tekemiään ratkaisua muun muassa menun laajuuden ja ravintolan ulko-näön suhteen. Päätöksiin vaikuttivat suuresti myös tekijän omat näkemykset tulevan ravintolan toiminnasta.
WÄCKO Sushi tarjoaa tuleville asiakkailleen yleisten japanilaisten sushi-annosten lisäksi todella poikkeavia sushi-annoksia vaihtuvalla WÄCKO-menulla. Liikeidea perustuu haluun tar-jota lisää vaihtelua sushin muodossa. Se ottaa huomioon kala- ja äyriäisallergiset sekä erot-tuu kilpailijoista poikkeavilla annoksilla. Ravintola pyrkii myymään suurimman osan annok-sistaan mukaan otettavaksi.
Tämän opinnäytetyön tuotos on uuden ravintolan liiketoimintasuunnitelma. Se on oma erillinen tiedosto, joka pidetään tekijän jatkotoimenpiteitä varten salaisena. Liiketoiminta-suunnitelma toimii tärkeänä työkaluna uuden ravintolan perustamisessa. Liiketoimintasuunnitelman arvioi tekijän lisäksi yksityisyrittäjä sekä pankki- ja rahoitusalalla työskentelevä henkilö. Arvioinnit tukivat liiketoimintasuunnitelman toimivuutta.