Ruokatuotesuunnnittelu elämysmatkailuyritykselle
Koskinen, Maria (2012)
Koskinen, Maria
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012110214848
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012110214848
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee elämysmatkailuyritys Fun For:lle suunnittelemaa menua. Menu suunniteltiin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Menu toteutetaan seisovana pöytänä Fun For:in edustussaunalla Villa Mäntykalliossa. Elämyksen tuottaminen on myös tärkeässä osassa, ruoan tulee olla myös elämys asiakkaille.
Teoriaosuudessa käsitellään ruokalistasuunnittelua ja annoskorttien valmistamista. Elämyskolmion avulla käsitellään elämyksen rakennetta sekä sen arvoa. Lopuksi mietitään asiakashaastattelujen perusteella, millaisia asioita asiakkaat arvostavat menussa. Työssä otetaan myös huomioon ulkomaalaisten ja suomalaisten asiakkaiden erilaiset toiveet.
Teoriaosuudessa käsitellään ruokalistasuunnittelua ja annoskorttien valmistamista. Elämyskolmion avulla käsitellään elämyksen rakennetta sekä sen arvoa. Lopuksi mietitään asiakashaastattelujen perusteella, millaisia asioita asiakkaat arvostavat menussa. Työssä otetaan myös huomioon ulkomaalaisten ja suomalaisten asiakkaiden erilaiset toiveet.