Laatukäsikirjan laatiminen Kylpylähotelli Sani Oy:lle
Anias, Sari (2011)
Anias, Sari
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011120517231
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011120517231
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Kylpylähotelli Sani Oy. Opinnäytetyö käsittelee laatukäsikirjan tekoa. Tarkoitus on, että laatukäsikirja toimisi pohjana ja innoittajana Kypylähotelli Sanin laatujärjestelmän suunnittelussa ja toteutuksessa. Työ toteutettiin osana Kalajoen yrityksien laatuhanketta. Laatukäsikirjassa käydään läpi laadun periaatteita ja Laatutonni laatustandardia.
Palvelua tai tuotetta valittaessa tämän päivän kuluttaja kiinnittää yhä enemmän huomiota laatuun. Palvelun tai tuotteen laadun lisäksi asiakas huomioi toiminnan laadun, kuinka henkilökunta on motivoitunut tai millä toimintatavoilla yritystoimintaa harjoitetaan. Suomen yrityksillä on hyvä laatuimago, mutta yrityksien laatujärjestelmissä on puutteita tai niitä ei ole ollenkaan. Laatukäsikirjan tekeminen luo asiakkaalle yrityksestä luotettavan ja tietysti laadukkaan kuvan. Laatu on tullut jäädäkseen.
Työn aineisto kerättiin keväällä 2011 palavereissa keskustelemalla, havainnoimalla, käyttämällä valmista materiaalia sekä työskentelemällä yrityksessä työharjoittelun aikana. Työ toteutettiin syksyllä 2011 tutkimalla laadun käsitteitä ja tutustumalla Matkailun Edistämiskeskuksen ja Haaga-Helian Laatutonni laatustrategiaan. Tavoitteena oli tehdä selkeä ja helppolukuinen laatukäsikirja, joka voidaan yhdistää osaksi laatujärjestelmää. Tavoite saavutettiin, laatukäsikirja on sellainen, jota yritys voi kehittää osaksi heidän laatujärjestelmää.
Opinnäytetyöraportissa on laatukäsikirjan teoreettisen viitekehyksen lisäksi kuvattu laatukäsikirjan luomiprosessin vaiheita ideoinnista lopputulokseen. Teoreettisessa viitekehyksessä on käsitelty laatua ja sitä, kuinka laatua on mahdollisuus toteuttaa ja arvioida. Liitteenä on laadun sanakirja ja Kylpylähotelli Sanin laatukäsikirja. Opinnäytetyön tuloksena syntyi laatukäsikirja, joka antaa hyvän pohjan lähteä kehittämään Kylpylähotelli Sanin laatujärjestelmää.
Palvelua tai tuotetta valittaessa tämän päivän kuluttaja kiinnittää yhä enemmän huomiota laatuun. Palvelun tai tuotteen laadun lisäksi asiakas huomioi toiminnan laadun, kuinka henkilökunta on motivoitunut tai millä toimintatavoilla yritystoimintaa harjoitetaan. Suomen yrityksillä on hyvä laatuimago, mutta yrityksien laatujärjestelmissä on puutteita tai niitä ei ole ollenkaan. Laatukäsikirjan tekeminen luo asiakkaalle yrityksestä luotettavan ja tietysti laadukkaan kuvan. Laatu on tullut jäädäkseen.
Työn aineisto kerättiin keväällä 2011 palavereissa keskustelemalla, havainnoimalla, käyttämällä valmista materiaalia sekä työskentelemällä yrityksessä työharjoittelun aikana. Työ toteutettiin syksyllä 2011 tutkimalla laadun käsitteitä ja tutustumalla Matkailun Edistämiskeskuksen ja Haaga-Helian Laatutonni laatustrategiaan. Tavoitteena oli tehdä selkeä ja helppolukuinen laatukäsikirja, joka voidaan yhdistää osaksi laatujärjestelmää. Tavoite saavutettiin, laatukäsikirja on sellainen, jota yritys voi kehittää osaksi heidän laatujärjestelmää.
Opinnäytetyöraportissa on laatukäsikirjan teoreettisen viitekehyksen lisäksi kuvattu laatukäsikirjan luomiprosessin vaiheita ideoinnista lopputulokseen. Teoreettisessa viitekehyksessä on käsitelty laatua ja sitä, kuinka laatua on mahdollisuus toteuttaa ja arvioida. Liitteenä on laadun sanakirja ja Kylpylähotelli Sanin laatukäsikirja. Opinnäytetyön tuloksena syntyi laatukäsikirja, joka antaa hyvän pohjan lähteä kehittämään Kylpylähotelli Sanin laatujärjestelmää.