Panimoteollisuuden kestävä kehitys
Kuisma, Marjaana (2011)
Kuisma, Marjaana
Tampereen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103163246
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103163246
Tiivistelmä
Suomalaiset panimot ovat koko Euroopan nykyaikaisimpia ja samalla yksiä ekologisimmista elintarviketehtaistamme. Kestävä kehitys on kuitenkin tärkeää myös tulevaisuudessa halpojen energialähteiden huvetessa.
Aluksi työssä on selvitetty pääpiirteittäin oluen valmistuksen perusteet. On tärkeää tuntea joitakin oluen valmistuksen peruskäsitteitä, jotta tämän teollisuudenalan ongelmat olisivat helpommin ymmärrettävissä.
Työssä tarkastellaan panimoteollisuutta ja niitä mahdollisuuksia, joiden avulla tätä teollisuudenalaa voitaisiin kehittää maailmanlaajuisesti kestävämmäksi. Kehityksen mahdollisuuksia on työssä tarkasteltu Massidea.org- sivustolle kirjoitettujen englanninkielisten artikkelien avulla. Artikkeleissa on esitelty yksi panimoteollisuuden kehitykseen liittyvä idea, haaste tai tulevaisuuden visio. Työn kirjallisessa osassa artikkeleiden sisältöä on pyritty avaamaan laajemmin ja perehdytty esimerkiksi aiheen tekniseen puoleen.
Aluksi työssä on selvitetty pääpiirteittäin oluen valmistuksen perusteet. On tärkeää tuntea joitakin oluen valmistuksen peruskäsitteitä, jotta tämän teollisuudenalan ongelmat olisivat helpommin ymmärrettävissä.
Työssä tarkastellaan panimoteollisuutta ja niitä mahdollisuuksia, joiden avulla tätä teollisuudenalaa voitaisiin kehittää maailmanlaajuisesti kestävämmäksi. Kehityksen mahdollisuuksia on työssä tarkasteltu Massidea.org- sivustolle kirjoitettujen englanninkielisten artikkelien avulla. Artikkeleissa on esitelty yksi panimoteollisuuden kehitykseen liittyvä idea, haaste tai tulevaisuuden visio. Työn kirjallisessa osassa artikkeleiden sisältöä on pyritty avaamaan laajemmin ja perehdytty esimerkiksi aiheen tekniseen puoleen.