Työelämä- ja oppilaitosyhteistyön kehittäminen hotelli-, ravintola- ja catering-alan koulutuksessa Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikassa
Pokkinen, Leena (2010)
Pokkinen, Leena
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112315227
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112315227
Tiivistelmä
Opetusministeriö on asettanut ammatillisen koulutuksen tehtäväksi kehittää oppilaitosten ja työelämän välistä yhteistyötä. Koulutuksen ja työelämän välisellä yhteistyöllä on tarkoitus ratkaista ikärakenteen muutoksista johtuva työvoimapula, estää koulutuksen keskeyttämistä sekä lisätä koulutuksen työelämävastaavuutta ja nuorten sijoittumista työelämään valmistumisen jälkeen.
Ammatillisiin perustutkintoihin sisältyvä vähintään 20 opintoviikon laajuinen työssäoppiminen on vakiinnuttanut paikkansa osana yhteistyötä, ja kaikki sen järjestämisessä mukana olevat osapuolet, koulutuksen järjestäjät, työelämän ja yritysten edustajat, opiskelijat ja opetushenkilöstö, ovat olleet varsin tyytyväisiä työssäoppimisen sisällyttämiseen osaksi ammatillista peruskoulutusta. Työssäoppiminen ei ole kuitenkaan vähentänyt työelämäyhteistyön tarvetta, vaan myönteisten kokemusten sekä globaalien trendien myötä tarve erilaisten yhteistyömuotojen kehittämiselle on lisääntynyt.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli luoda malli uudenlaiseen työelämän ja koulutuksen väliseen yhteistyöhön. Kehittämismalliksi valittiin teemaviikon toteuttaminen Sokos Hotel Kuusamossa. Aktiivisina toimijoina mallin kehittämisessä olivat Kainuun ammattiopiston ravintolakokeiksi ja palveluvastaaviksi opiskelevat opiskelijat, Sokos Hotel Kuusamon keittiö- ja ravintolapäälliköt ja henkilökunta kokonaisuudessaan sekä matkailu-, ravintola- ja talousalan opettajat.
Viitekehyksessä tarkastellaan tekijöitä, jotka perustelevat työelämäyhteistyön lisäämisen tarvetta, kuten oppimiskäsityksiä, ammattitaitoa ja sen kehittymistä, ammatillista koulutusta, alueellista kehittämistä, osaamistarpeiden muutosta ja opintojen keskeyttämisen estämistä.
Kehitettyä työelämäyhteistyömallia on kokeiltu vuosina 2009 ja 2010, ja saatujen positiivisten kokemusten perusteella se tulee yhteistyömuotona jatkumaan ja edelleen kehittymään.
Ammatillisiin perustutkintoihin sisältyvä vähintään 20 opintoviikon laajuinen työssäoppiminen on vakiinnuttanut paikkansa osana yhteistyötä, ja kaikki sen järjestämisessä mukana olevat osapuolet, koulutuksen järjestäjät, työelämän ja yritysten edustajat, opiskelijat ja opetushenkilöstö, ovat olleet varsin tyytyväisiä työssäoppimisen sisällyttämiseen osaksi ammatillista peruskoulutusta. Työssäoppiminen ei ole kuitenkaan vähentänyt työelämäyhteistyön tarvetta, vaan myönteisten kokemusten sekä globaalien trendien myötä tarve erilaisten yhteistyömuotojen kehittämiselle on lisääntynyt.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli luoda malli uudenlaiseen työelämän ja koulutuksen väliseen yhteistyöhön. Kehittämismalliksi valittiin teemaviikon toteuttaminen Sokos Hotel Kuusamossa. Aktiivisina toimijoina mallin kehittämisessä olivat Kainuun ammattiopiston ravintolakokeiksi ja palveluvastaaviksi opiskelevat opiskelijat, Sokos Hotel Kuusamon keittiö- ja ravintolapäälliköt ja henkilökunta kokonaisuudessaan sekä matkailu-, ravintola- ja talousalan opettajat.
Viitekehyksessä tarkastellaan tekijöitä, jotka perustelevat työelämäyhteistyön lisäämisen tarvetta, kuten oppimiskäsityksiä, ammattitaitoa ja sen kehittymistä, ammatillista koulutusta, alueellista kehittämistä, osaamistarpeiden muutosta ja opintojen keskeyttämisen estämistä.
Kehitettyä työelämäyhteistyömallia on kokeiltu vuosina 2009 ja 2010, ja saatujen positiivisten kokemusten perusteella se tulee yhteistyömuotona jatkumaan ja edelleen kehittymään.