Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua : uudet ravitsemussuositukset tukevat kestävyyssiirtymää
Kaartinen, Niina; Paalanen, Laura; Bäck, Sari; Kortetmäki, Teea; Lamminen, Marjukka; Maukonen, Mirkka; Männistö, Satu; Sares-Jäske, Laura; Selänniemi, Marjatta; Kaljonen, Minna; Pajari, Anne-Maria (2023)
Kaartinen, Niina
Paalanen, Laura
Bäck, Sari
Kortetmäki, Teea
Lamminen, Marjukka
Maukonen, Mirkka
Männistö, Satu
Sares-Jäske, Laura
Selänniemi, Marjatta
Kaljonen, Minna
Pajari, Anne-Maria
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
2023
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-408-141-2
Päätösten tueksi : 2023_009
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-408-141-2
Julkaisun muut kieliversiot:
EnglishPäätösten tueksi : 2023_009
Tiivistelmä
Ruokavalioita tulee muuttaa väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä maapallon kantokyvyn turvaamiseksi. Uudistuneet pohjoismaiset ravitsemussuositukset huomioivat kestävyyden aiempaa laajemmin. Niiden pohjalta päivitettävät kansalliset ravitsemussuositukset tukevat kestävää ruoka- ja ravitsemuspolitiikkaa, joka nojaa kattavaan ravitsemusseurantaan ja monipuolisiin ruokaympäristön ohjauskeinoihin. Tavoitteena on kestävyyssiirtymä, joka on oikeudenmukainen kaikille väestöryhmille.
Kokoelmat
- Kirjat [4198]