Ammattikeittiöiden gluteenittomat tuotteet ja kestävä kehitys
Korkiakoski, Kirsi (2021)
Korkiakoski, Kirsi
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105199467
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105199467
Tiivistelmä
Ammattikeittiöissä ja gluteenittomia tuotteita valmistavissa leipomoissa painotetaan myös gluteenittomien tuotteiden kohdalla, ympäristön kannalta tärkeiden asioiden huomioimista. Jokaisessa keittiössä pyritään vähentämään hävikkiä, kierrättämään, säästämään energiaa, minimoimaan kuljetuksia ja valmistamaan gluteenittomat tuotteet sopiviksi useammalle erikoisruokavaliolle. Vaikka ekologisuutta painotetaan paljon, kuitenkin tuotteiden valinnassa / valmistuksessa tärkeimmiksi tekijöiksi nousevat sosiaalisen ulottuvuuden tekijät. Gluteenittomien tuotteiden kohdalla ehdottomina valintaperusteina ovat maukkaat, terveelliset sekä ravitsevat tuotteet.