Texture: kokemuksellinen astiasarja ravintolaympäristöön
Kaartinen, Kirsi (2020)
Kaartinen, Kirsi
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060216110
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060216110
Tiivistelmä
Opinnäytetyössäni tutkin, miten astiat vaikuttavat kokemukseemme ruoasta. Suunnittelin tuotteeni ravintolaympäristöä ajatellen, sillä ravintolat haluavat usein tarjota asiakkaillensa uusia kokemuksia. Tämä onkin yksi syy, miksi ulos lähdetään syömään. Sivusin työssäni myös ravintolan ympäristön vaikutusta. Tämän tutkimustiedon pohjalta opinnäytetyöni tarkoituksena oli etsiä keinoja, miten ravintoloissa voidaan tukea kokemuksellisuutta
ja ruoan makua astioiden avulla. Opinnäytetyöni lopputuloksena esittelin suunnitelman siitä,
miten eri maut voitaisiin tarjoilla korostaen niiden perusmakua. Esitin työni käyttäen mallinnuksia ja moodboardeja, sillä prototyyppien tekeminen ei ollut mahdollista opinnäytetyöni puitteissa.
ja ruoan makua astioiden avulla. Opinnäytetyöni lopputuloksena esittelin suunnitelman siitä,
miten eri maut voitaisiin tarjoilla korostaen niiden perusmakua. Esitin työni käyttäen mallinnuksia ja moodboardeja, sillä prototyyppien tekeminen ei ollut mahdollista opinnäytetyöni puitteissa.