Perehdytysopas Holiday Club Saimaan ravintoloille
Metsämuuronen, Roope (2017)
Metsämuuronen, Roope
Saimaan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120319438
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120319438
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli tehdä perehdytysopas Holiday Club Saimaan ravintolatoimelle. Toimeksiantajan toiveena oli saada kattava ja helposti jälkeenpäin päivitettävissä oleva perehdytysopas.
Tämä opinnäytetyö oli toiminnallinen, ja se koostui teoriaosuudesta ja itse perehdytysoppaasta. Teoriaosuudessa käytiin läpi perehdyttämistä ja perehdyttäjää sekä toiminnallista opinnäytetyötä ja sen eroja muihin opinnäytetyön toteutustapoihin. Perehdyttämisessä esiteltiin sen hyötyjä työnantajalle, ja työntekijälle. Lisäksi kerrottiin vinkkejä perehdyttämiseen kiireen keskellä, ja kuinka perehdyttämistä voi seurata ja kuinka siinä voidaan edetä. Seuraavaksi käytiin läpi laadukkaan perehdyttämisen tunnuspiirteitä. Perehdyttäjäosiossa mietittiin perehdyttämistä perehdyttäjän näkökulmasta ja esiteltiin erilaisia perehdyttäjien rooleja.
Opinnäytetyön toinen osa oli itse perehdytysopas ravintolatoimelle. Opas tehtiin perehdyttämisen tueksi ja uusille työntekijöille jaettavaksi itseopiskelua varten. Perehdytysoppaan sisältö toteutettiin pitkälti ravintolatoimenpäällikön toiveiden mukaan. Aineistoa kerättiin laadullisin tutkimusmenetelmin haastattelemalla eri osastojen vastaavia sekä esimiehiä paikan päällä sekä sähköpostin välityksellä. Toimeksiantajan toiveesta perehdytysopasta ei julkaista Theseuksessa.
Tämä opinnäytetyö oli toiminnallinen, ja se koostui teoriaosuudesta ja itse perehdytysoppaasta. Teoriaosuudessa käytiin läpi perehdyttämistä ja perehdyttäjää sekä toiminnallista opinnäytetyötä ja sen eroja muihin opinnäytetyön toteutustapoihin. Perehdyttämisessä esiteltiin sen hyötyjä työnantajalle, ja työntekijälle. Lisäksi kerrottiin vinkkejä perehdyttämiseen kiireen keskellä, ja kuinka perehdyttämistä voi seurata ja kuinka siinä voidaan edetä. Seuraavaksi käytiin läpi laadukkaan perehdyttämisen tunnuspiirteitä. Perehdyttäjäosiossa mietittiin perehdyttämistä perehdyttäjän näkökulmasta ja esiteltiin erilaisia perehdyttäjien rooleja.
Opinnäytetyön toinen osa oli itse perehdytysopas ravintolatoimelle. Opas tehtiin perehdyttämisen tueksi ja uusille työntekijöille jaettavaksi itseopiskelua varten. Perehdytysoppaan sisältö toteutettiin pitkälti ravintolatoimenpäällikön toiveiden mukaan. Aineistoa kerättiin laadullisin tutkimusmenetelmin haastattelemalla eri osastojen vastaavia sekä esimiehiä paikan päällä sekä sähköpostin välityksellä. Toimeksiantajan toiveesta perehdytysopasta ei julkaista Theseuksessa.