Suuntana ympäristöystävällisyys : case: Turun Ammatti-instituutti, ruokapalvelu
Rautala, Kirsi (2017)
Rautala, Kirsi
Turun ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060211951
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060211951
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee Turun Ammatti-instituutin ruokapalvelun ympäristövastuuta ja ympäristö-osaamista. Toimeksiantona oli tehdä heille ympäristösuunnitelma.
Tällä hetkellä monessa muussakin kaupungissa on ollut esillä ruokapalveluiden tarve kehittää henkilöstönsä ympäristö-osaamista, tukien sitä ympäristöohjelmalla, johon on luotu suunnitelma tueksi.
Kyselyllä kartoitettiin henkilökunnan ympäristö-tietous, saimme tietoa millaisia ympäristötekoja voi tehdä ja kuinka ne henkilöstöjäsenet ymmärtävät.
Kyselyn pohjalta saatiin myös paljon tietoa. Missä tilanteessa ollaan? Tällä hetkellä ympäristöasioihin kiinnitetään vai osittain huomiota. Voi olla, että osaaminen on henkilöstöllä heikkoa tai ympäristöosaamista ei ole. Eikä ehkä tiedetä, miten meidän pitäisi toimia tavoitteeseen pääsemiseksi. Joskus syy saattaa myös olla se, että osa työntekijöistä sitoutuu kestävään kehitykseen, toiselle se taas voi olla samantekevää, miten työt hoidetaan. Yhteen hiileen puhaltaminen on ykkösjuttu, silloin saadaan hyviä tuloksia aikaiseksi.
Kyselyssä kartoitettiin ympäristötietoutta, mitkä ovat hyviä valintoja esimerkiksi raaka-aineista. Kyseltiin myös ekotehokkuutta, energia ja jalanjälkikysymyksillä sekä huomaavatko työntekijät toimintamenetelmiensä vaikutuksia.
Osissa yksiköissä jo toimittiin hyvin, mutta osassa taas ollaan urautuneita vanhoihin tapoihin. Tehtävänä on kehittää ympäristöosaamista edistävästi. Koulutusta asia tiimoilta kaivattiin.
Ympäristötietoisuutta jaetaan myös asiakkaiden tietoisuuteen. Samalla pohditaan mihin voimme vaikuttaa ja mihin emme esimerkkinä hankinnat ja hävikit.
Asiat koottiin yhteen ja sen perusteella tehtiin ympäristösuunnitelma, jolla jokainen yksikkö kehittää toimintatapojaan.
Tällä hetkellä monessa muussakin kaupungissa on ollut esillä ruokapalveluiden tarve kehittää henkilöstönsä ympäristö-osaamista, tukien sitä ympäristöohjelmalla, johon on luotu suunnitelma tueksi.
Kyselyllä kartoitettiin henkilökunnan ympäristö-tietous, saimme tietoa millaisia ympäristötekoja voi tehdä ja kuinka ne henkilöstöjäsenet ymmärtävät.
Kyselyn pohjalta saatiin myös paljon tietoa. Missä tilanteessa ollaan? Tällä hetkellä ympäristöasioihin kiinnitetään vai osittain huomiota. Voi olla, että osaaminen on henkilöstöllä heikkoa tai ympäristöosaamista ei ole. Eikä ehkä tiedetä, miten meidän pitäisi toimia tavoitteeseen pääsemiseksi. Joskus syy saattaa myös olla se, että osa työntekijöistä sitoutuu kestävään kehitykseen, toiselle se taas voi olla samantekevää, miten työt hoidetaan. Yhteen hiileen puhaltaminen on ykkösjuttu, silloin saadaan hyviä tuloksia aikaiseksi.
Kyselyssä kartoitettiin ympäristötietoutta, mitkä ovat hyviä valintoja esimerkiksi raaka-aineista. Kyseltiin myös ekotehokkuutta, energia ja jalanjälkikysymyksillä sekä huomaavatko työntekijät toimintamenetelmiensä vaikutuksia.
Osissa yksiköissä jo toimittiin hyvin, mutta osassa taas ollaan urautuneita vanhoihin tapoihin. Tehtävänä on kehittää ympäristöosaamista edistävästi. Koulutusta asia tiimoilta kaivattiin.
Ympäristötietoisuutta jaetaan myös asiakkaiden tietoisuuteen. Samalla pohditaan mihin voimme vaikuttaa ja mihin emme esimerkkinä hankinnat ja hävikit.
Asiat koottiin yhteen ja sen perusteella tehtiin ympäristösuunnitelma, jolla jokainen yksikkö kehittää toimintatapojaan.