Att öppna en restaurang : i Helsingfors kärncentrum
Währn, Charlotta (2016)
Währn, Charlotta
Yrkeshögskolan Arcada
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605249416
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605249416
Tiivistelmä
Helsingin ravintola-ala on kehittynyt hurjasti 2000-luvulla. Uusia ravintoloita avataan tasaiseen tahtiin, mutta samaan aikaan moni ravintoloitsija sulkee ovensa. Mitä menes-tyksekkään ravintolan perustamiseen tulisi yrittäjän tietää? Monen mielestä hyvä suun-nittelu ja valmistautuminen voisivat olla tärkeimpiä ainesosia.
Opinnäytetyön päämääränä oli laatia suosituksia BasBas Oy:lle ravintolan perustamises-ta. Kyseisellä yrityksellä oli nimittäin suunnitelmissa oman ravintolan avaaminen Hel-sinkiin vuonna 2015. Kartoitin aihetta ja päätin paneutua liiketoimintasuunnitteluun, strategiaan sekä markkinointiin. Teoria-osuuteen päädyin käyttämään Philip Kotlerin, Thomas Kubrin ja Henry Minzbergin ajatuksia. Teorian vastapainoksi toteutin kolme kvalitatiivista puolistruktuurista haastattelua alan ammattilaisten kanssa. Haastattelut pe-rustuivat kymmeneen kysymykseen, joilla oli suora viittaus teoriaan. Tällä tutkimuksella uskoin saavani ajankohtaisen näkökulman Helsingin ravintola-alan tilanteesta. Haastatel-tavat kertoivat omista kokemuksistaan sekä miksi juuri Helsinki erottuu muusta Suomes-ta. Lopputulos ylitti odotukseni ja sain liitettyä tutkimustuloksen mukavasti teoriaan.
Lopputuloksena voin päätellä, että ravintola-alan yrittäjän tulisi ainakin laatia eheä liike-toimintasuunnitelma, jossa kaikki tekijät tukevat liikeideaa ja sitä kautta luo kokonais-valtaisen tuotteen, jotta yritys menestyisi Helsingissä. Opinnäytetyölläni sain hyviä suo-situksia BasBas Oy:lle sekä tuleville alan yrittäjille.
Opinnäytetyön päämääränä oli laatia suosituksia BasBas Oy:lle ravintolan perustamises-ta. Kyseisellä yrityksellä oli nimittäin suunnitelmissa oman ravintolan avaaminen Hel-sinkiin vuonna 2015. Kartoitin aihetta ja päätin paneutua liiketoimintasuunnitteluun, strategiaan sekä markkinointiin. Teoria-osuuteen päädyin käyttämään Philip Kotlerin, Thomas Kubrin ja Henry Minzbergin ajatuksia. Teorian vastapainoksi toteutin kolme kvalitatiivista puolistruktuurista haastattelua alan ammattilaisten kanssa. Haastattelut pe-rustuivat kymmeneen kysymykseen, joilla oli suora viittaus teoriaan. Tällä tutkimuksella uskoin saavani ajankohtaisen näkökulman Helsingin ravintola-alan tilanteesta. Haastatel-tavat kertoivat omista kokemuksistaan sekä miksi juuri Helsinki erottuu muusta Suomes-ta. Lopputulos ylitti odotukseni ja sain liitettyä tutkimustuloksen mukavasti teoriaan.
Lopputuloksena voin päätellä, että ravintola-alan yrittäjän tulisi ainakin laatia eheä liike-toimintasuunnitelma, jossa kaikki tekijät tukevat liikeideaa ja sitä kautta luo kokonais-valtaisen tuotteen, jotta yritys menestyisi Helsingissä. Opinnäytetyölläni sain hyviä suo-situksia BasBas Oy:lle sekä tuleville alan yrittäjille.