Kohti Turvallista Johtamista
Koivisto-Herranen, Mari; Kuutti, Ulla-Maija (2016)
Koivisto-Herranen, Mari
Kuutti, Ulla-Maija
Laurea-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605219031
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605219031
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää yhtenäiset turvallisuutta lisäävät toimintatavat ja selkeyttää esimiesten työsuojeluroolit ravintola S:lle. Ravintola-alalla tietyt turvallisuusriskit ovat läsnä jokapäiväisessä toiminnassa, kuten tulipalo, tapaturmat, ryöstöt sekä uhkaavat asiakkaat. Luomalla uusia käytänteitä henkilökunnalla on konkreettiset valmiudet toimia näiden tilanteiden varalta.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ravintola S:n työkäytänteitä, tuottaa työohjeita turvalliseen johtamiseen ja lisätä tietoisuutta mahdollisiin turvallisuusriskeihin ravintolatyössä. Muodostuneista ideoista tarjotaan toimeksiantajille havainnollisia työkaluja jatkossa käytettäväksi.
Opinnäytetyön viitekehyksenä on työturvallisuuden kehittäminen. Siinä on avattu kirjallisessa muodossa ravintola-alan yleisimmät turvallisuusriskit, työsuojelun ja työhyvinvoinnin osa-alueet. Turvallisuusjohtamisessa korostuu ylimmän liikkeenjohdon rooli turvallisuudesta vastaavana ja turvallisuutta ohjaavana tekijänä. Johdon tehtävänä on asettaa yrityksensä turvallisuustoiminnalle tavoitteet, tarjota resurssit niiden saavuttamiselle ja valvoa niiden toteutusta. Johdolla on myös merkittävä rooli turvallisuuden lisäämisessä ja se voi omalla toiminnallaan edistää turvallisempia työtapoja ja myönteistä muutosta yrityksen turvallisuuteen liittyvässä toiminnassa.
Henkilökunnalle järjestettiin alkukartoituskysely, jotta saatiin tietoa nykytilanteesta ja mitä tarpeita henkilökunnalla oli turvallisuuteen liittyen. Tulosten perusteella ravintolan henkilökunnalle järjestettiin ensiapukoulutus ja palokoulutus. Lopuksi prosessi nivottiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Valmis opinnäytetyö kehitysehdotuksineen luovutettiin ravintola S:n omistajille.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi uusi toimintatapa, jolla voidaan parantaa työyhteisön työturvallisuutta. Työssä nostetaan esille turvallisuuden tärkeys ja johdon esimerkki johtaa työtä turvallisesti. Työturvallisuus on osa työtä, työtapoja ja työympäristöä. Edellytyksiä hyville työsuorituksille ja työn tuloksille luodaan, kun nämä elementit ovat turvallisia ja terveellisiä. Tasokkaalla työturvallisuussuunnitelmalla voidaan edistää henkilökunnan tyytyväisyyttä, työn sujuvuutta ja yhteishenkeä. Opinnäytetyö onnistui tavoitteessaan tuottaa uusi toimintamalli yritykselle turvallisuuteen liittyen. Opinnäytetyön toimeksiantajan arvioinnin perusteella palo- ja hätäensiapukoulutus tullaan järjestämään vuosittain. Työntekijät olivat myös tyytyväisiä koulutuksen järjestämiseen.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ravintola S:n työkäytänteitä, tuottaa työohjeita turvalliseen johtamiseen ja lisätä tietoisuutta mahdollisiin turvallisuusriskeihin ravintolatyössä. Muodostuneista ideoista tarjotaan toimeksiantajille havainnollisia työkaluja jatkossa käytettäväksi.
Opinnäytetyön viitekehyksenä on työturvallisuuden kehittäminen. Siinä on avattu kirjallisessa muodossa ravintola-alan yleisimmät turvallisuusriskit, työsuojelun ja työhyvinvoinnin osa-alueet. Turvallisuusjohtamisessa korostuu ylimmän liikkeenjohdon rooli turvallisuudesta vastaavana ja turvallisuutta ohjaavana tekijänä. Johdon tehtävänä on asettaa yrityksensä turvallisuustoiminnalle tavoitteet, tarjota resurssit niiden saavuttamiselle ja valvoa niiden toteutusta. Johdolla on myös merkittävä rooli turvallisuuden lisäämisessä ja se voi omalla toiminnallaan edistää turvallisempia työtapoja ja myönteistä muutosta yrityksen turvallisuuteen liittyvässä toiminnassa.
Henkilökunnalle järjestettiin alkukartoituskysely, jotta saatiin tietoa nykytilanteesta ja mitä tarpeita henkilökunnalla oli turvallisuuteen liittyen. Tulosten perusteella ravintolan henkilökunnalle järjestettiin ensiapukoulutus ja palokoulutus. Lopuksi prosessi nivottiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Valmis opinnäytetyö kehitysehdotuksineen luovutettiin ravintola S:n omistajille.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi uusi toimintatapa, jolla voidaan parantaa työyhteisön työturvallisuutta. Työssä nostetaan esille turvallisuuden tärkeys ja johdon esimerkki johtaa työtä turvallisesti. Työturvallisuus on osa työtä, työtapoja ja työympäristöä. Edellytyksiä hyville työsuorituksille ja työn tuloksille luodaan, kun nämä elementit ovat turvallisia ja terveellisiä. Tasokkaalla työturvallisuussuunnitelmalla voidaan edistää henkilökunnan tyytyväisyyttä, työn sujuvuutta ja yhteishenkeä. Opinnäytetyö onnistui tavoitteessaan tuottaa uusi toimintamalli yritykselle turvallisuuteen liittyen. Opinnäytetyön toimeksiantajan arvioinnin perusteella palo- ja hätäensiapukoulutus tullaan järjestämään vuosittain. Työntekijät olivat myös tyytyväisiä koulutuksen järjestämiseen.