Työsuojeluun perehdyttäminen elintarviketeollisuudessa
Mustonen, Mika (2010)
Mustonen, Mika
Savonia-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103223450
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103223450
Tiivistelmä
Perehdyttämistä ja työnopastusta tarvitaan joka työpaikassa, ja kaikille osapuolille on tärkeää, että perehdyttäminen on laadukasta ja tehokasta. Esimiehen tai perehdyttämisen suunnittelijan on tärkeää olla tietoinen työturvallisuuslain vaatimuksista, jotta työntekijää voidaan opastaa riittävästi työtehtäviinsä ja työturvallisuuteen.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli laatia mahdollisimman helppokäyttöinen työturvallisuusopas elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Oppaan tavoitteena oli olla helppolukuinen ja ymmärrettävä, sisältää tarvittava tieto työturvallisuuslaista ja tarpeelliset lomakkeet perehdytystä ja käytännön työ-turvallisuustoimenpiteitä varten.
Opas sisältää perehdyttämisen, työn opastuksen ja työnsuojelun ohjeistukset. Opinnäytetyössä kehitetyt mallilomakkeet auttavat yrityksiä suunnittelemaan ja toteuttamaan perehdytystä sekä käytännön työturvallisuustoimenpiteitä omien tarpeidensa mukaan.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli laatia mahdollisimman helppokäyttöinen työturvallisuusopas elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Oppaan tavoitteena oli olla helppolukuinen ja ymmärrettävä, sisältää tarvittava tieto työturvallisuuslaista ja tarpeelliset lomakkeet perehdytystä ja käytännön työ-turvallisuustoimenpiteitä varten.
Opas sisältää perehdyttämisen, työn opastuksen ja työnsuojelun ohjeistukset. Opinnäytetyössä kehitetyt mallilomakkeet auttavat yrityksiä suunnittelemaan ja toteuttamaan perehdytystä sekä käytännön työturvallisuustoimenpiteitä omien tarpeidensa mukaan.