Avoin TKIO -keittokirja : Reseptejä avoimempaan tutkimukseen ja oppimiseen
Päällysaho, Seliina; Latvanen, Jaana; Uusimäki, Sirkku (2021)
Päällysaho, Seliina
Latvanen, Jaana
Uusimäki, Sirkku
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2021
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021111755750
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021111755750
Tiivistelmä
Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi -hankkeessa (1.1.2018–31.10.2021) on tehty pitkäjänteistä työtä avoimen toimintakulttuurin edistämiseksi. Hankkeen painopiste kohdistui TKI-toiminnan ja oppimisen vastuulliseen avaamiseen. Mukana hankkeessa oli yhteensä 11 ammattikorkeakoulua sekä yksi yliopisto. Hanke mahdollisti monialaisen yhteistyön synnyttäen uutta osaamista, välineitä ja hyviä käytänteitä. Hankkeen keskeisiä tuloksia päätettiin julkaista keittokirjan muodossa, lyhyinä resepteinä.
Tähän julkaisuun on koottu yhteensä 26 hyväksi havaittua toimintamallia, jotka on ryhmitelty hankkeen osa-alueiden mukaisesti. Reseptikirjan sisältämiä toimintamalleja on pääsääntöisesti kehitetty useamman kuin yhden korkeakoulun yhteistyönä. Reseptien ytimessä on kuvaus siitä, miten malli toimii, mitä hyötyä siitä konkreettisesti on ja miten se voidaan helpoiten ottaa käyttöön myös muissa korkeakouluissa. Lisäksi resepteissä pohditaan myös sitä, mitä asiasta on käytännössä opittu.
Reseptikirja sisältää myös hankkeen julkaisuluettelon. Julkaisuja on yhteensä keittokirjan reseptit mukaan lukien yli 200, ja suurin osa niistä on avoimesti saatavilla. Julkaisut on ryhmitelty keittokirjan teemojen mukaan ja ne löytyvät reseptikirjan lopusta.
Tähän julkaisuun on koottu yhteensä 26 hyväksi havaittua toimintamallia, jotka on ryhmitelty hankkeen osa-alueiden mukaisesti. Reseptikirjan sisältämiä toimintamalleja on pääsääntöisesti kehitetty useamman kuin yhden korkeakoulun yhteistyönä. Reseptien ytimessä on kuvaus siitä, miten malli toimii, mitä hyötyä siitä konkreettisesti on ja miten se voidaan helpoiten ottaa käyttöön myös muissa korkeakouluissa. Lisäksi resepteissä pohditaan myös sitä, mitä asiasta on käytännössä opittu.
Reseptikirja sisältää myös hankkeen julkaisuluettelon. Julkaisuja on yhteensä keittokirjan reseptit mukaan lukien yli 200, ja suurin osa niistä on avoimesti saatavilla. Julkaisut on ryhmitelty keittokirjan teemojen mukaan ja ne löytyvät reseptikirjan lopusta.