Ruokahävikki kuriin. Erilaiset tavat tiedon jakamisessa
Editoija
Ylönen, Merja
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-398-3
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-398-3
Tiivistelmä
Ruokahävikin vähentäminen sekä kasviruoan ja kotimaisen kalan lisääminen ruokalistoille ovat aiheita, jotka edistävät ruokapalveluiden ekologista ja vähähiilistä toimintaa. Meillä valtakunnallinen strategia sekä sitä kautta kuntien ruokastrategiat vaativat ammattikeittiöitä panostamaan vähähiilisyyteen. Tämä toiminta tukee globaaleja sekä EU:n tasolla asetettuja ilmastotavoitteita. Ruokapalveluilla on merkittävä rooli ilmastoystävällisen ruoan tarjoamisessa ja ruokahävikin vähentämisessä. Niin julkinen kuin pk-ruokapalvelusektori tarvitsevat tietoa ja tukea keittiötoiminnan kehittämisessä kestävämpään suuntaan.
Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomen maaseudun ruokapalveluyrityksissä -hankkeen tarkoituksena on ollut tarjota Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen pienille ruokapalvelualan toimijoille tukea ja apua ympäristöä huomioivassa toiminnassa. Ruokahävikin mittaaminen, työpajat ja yhteiset keskustelufoorumit olivat toimia, joiden kautta osaamista oli tarkoitus jakaa paikallisille toimijoille. Covid-19 saneli hankkeen toiminnalle kuitenkin uudet ehdot ja laittoi toteutuksen uusiin raameihin.
Tämän sähköisen julkaisun kautta kokoamme yhteen hankkeen aikana työstämämme materiaalin, joka toivottavasti on apuna ammattikeittiöiden arjessa. Pelit, pajatallenteet, kahvitauon infot, infograafit sekä Hävikkikeittiökävely-sovellus tuovat sitä tietoa arjen toimintaan, mitä emme pystyneet lähitapaamisissa jakamaan.
Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomen maaseudun ruokapalveluyrityksissä -hankkeen tarkoituksena on ollut tarjota Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen pienille ruokapalvelualan toimijoille tukea ja apua ympäristöä huomioivassa toiminnassa. Ruokahävikin mittaaminen, työpajat ja yhteiset keskustelufoorumit olivat toimia, joiden kautta osaamista oli tarkoitus jakaa paikallisille toimijoille. Covid-19 saneli hankkeen toiminnalle kuitenkin uudet ehdot ja laittoi toteutuksen uusiin raameihin.
Tämän sähköisen julkaisun kautta kokoamme yhteen hankkeen aikana työstämämme materiaalin, joka toivottavasti on apuna ammattikeittiöiden arjessa. Pelit, pajatallenteet, kahvitauon infot, infograafit sekä Hävikkikeittiökävely-sovellus tuovat sitä tietoa arjen toimintaan, mitä emme pystyneet lähitapaamisissa jakamaan.