Viinitietouden kurssi : Syventävä kurssimateriaali tarjoilijoille viineistä
Rinteelä, Anja (2006)
Rinteelä, Anja
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2006
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-93
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-93
Tiivistelmä
Kehittämishankkeeni on viinitietouden täydennyskurssi tarjoilijoille. Olen tehnyt kuvitteellisen viinitietouden täydennyskurssi, joka voitaisiin aivan hyvin toteuttaa oikeastikin. Kehittämishankkeessa on kerrottu, miksi kehittämishanke on tehty, millainen kurssin sisältö olisi ja kurssista on tehty oppimateriaali opiskelijalle. Kurssi on tarkoitettu täydennys- tai jatkokoulutukseen, tai se voisi olla vaikka valinnainen kurssi esim. ammattikorkeakoulussa. Kurssi paneutuu eri viinirypälelajikkeisiin ja viinimaihin hiukan syvällisemmin. Kurssin alussa ja lopussa on yleistä kertausta viineistä javiinien tarjoilusta. Kurssiin kuuluu teoriaosuus ja sitten käytännön testausta eli viinien maistelua ja ruoan ja viinin yhdistämistä. Kurssin lopussa pidetään viinipruuvi, joka toimii kurssin sisällön kertauksena ja yhteenvetona. Oppimateriaali on tehty etenemään kurssin sisällön kanssa samaa matkaa ja sitä täydennetään kurssilla tehtäviä tekemällä. Kurssista ei pidetä koetta. Oppimateriaali painottuu aika tarkasti eri viinirypälelajikkeisiin ja eri viinimaihin. Opiskellaan myös etikettejä ja sitä, mitä ne kertovat viinistä. Ruoan ja viinin yhdistäminentulee asiana kurssin lopussa. My educate plan is supplement course for waiters. I have done imagined wine information supplement course, which someone could carry through. It has said in educate plan, why plan hasdone, what is the contents of the course and there has done learning material for students. The course has done for supplement or continuing education. It could be also elective course for example in institute of higher education. The course delves into different kind of grapes and wine countries more deep. There are repetitions of wine and wine serving in the beginning and in the end of the course. There are theory part and practical part. There are wine tasting, food and wine combination in the practical part. There is wine pruuvi in the end of the course. It is same time repetition of the course and summary. The learning material has done to get on with the contents of the course and also add to exercises in the course. There is no exam. The learning material consists of grape sorts and different kind of wine countries. There also study labels in the course. For example what the label tells about wine. There is food and wine combination in the end of the course.