Makumatka Maltalle - opas Maltan ruokamatkailuun
Mehtovuori, Anni (2021)
Mehtovuori, Anni
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060714878
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060714878
Tiivistelmä
Ruokamatkailu on kasvava ilmiö ja yhä enemmän pinnalla maailmanlaajuisesti. Ruokamatkailusta on tullut pysyvästi yksi merkittävistä matkailun osa-alueista. Ruokamatkailijat ovat jatkuvasti etsimässä uusia kohteita ja ruokaelämyksiä testattavaksi.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on koota kattava, houkutteleva ja kompakti opas Maltan ruokamatkailusta. Opas on suunnattu suomalaisille omatoimimatkailijoille, joiden matkustamisen motiivina on ruoka, juoma ja siihen liittyvät elämykset.
Maltan ruokamatkailu on valittu aiheeksi, koska tekijä on itse asunut Maltalla, työskennellyt siellä ravintola-alalla ja on halunnut jakaa omat kokemuksensa Maltan parhaista puolista ruokamatkailuun liittyen, oppaan muodossa.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään ruokamatkailua. Määritellään mitä se tarkoittaa, selvitetään keitä ruokamatkailijat ovat ja kerrotaan ruokamatkailun trendeistä ja tulevaisuudesta. Tietoperusta sisältää myös tietoa Maltasta matkakohteena, Maltan ruokakulttuurista ja Maltan vetovoimasta ruokamatkakohteena.
Toiminnallinen osuus on opas, johon on koottu Maltan vetovoimaisimmat kohteet ja elämykset ruokamatkailun osalta. Oppaan teemoja ovat Maltan ruokakulttuuri, ravintolat ja paikalliset herkut sekä ruokamatkailuelämykset. Oppaassa on erilaisia ruokamatkailukohteita tapahtumien, kaupunkien ja aktiviteettien muodossa. Oppaan tiedot perustuvat käytettyihin kirjallisiin ja sähköisiin lähteisiin ja kirjoittajan omiin kokemuksiin. Opas julkaistaan Facebookin Suomalaiset Maltalla-ryhmässä. Rantapallo-matkailusivustolla julkaistaan linkki oppaaseen, Maltan ruokamatkailusta kertovan artikkelin yhteydessä.
Työn toteutus on aloitettu syksyllä 2020 ja se on valmistunut keväällä 2021. Opas on toteutettu, koska ruokamatkailu on ajankohtainen aihe ja Maltan ruokamatkailusta ei ole saatavilla paljon tietoa suomeksi. Maltan suosio matkakohteena kasvaa vuosittain ja saari on suosittu myös suomalaisten keskuudessa. Maltalla on paljon potentiaalia nousta tulevaisuudessa tunnetuksi ruokamatkailukohteeksi.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on koota kattava, houkutteleva ja kompakti opas Maltan ruokamatkailusta. Opas on suunnattu suomalaisille omatoimimatkailijoille, joiden matkustamisen motiivina on ruoka, juoma ja siihen liittyvät elämykset.
Maltan ruokamatkailu on valittu aiheeksi, koska tekijä on itse asunut Maltalla, työskennellyt siellä ravintola-alalla ja on halunnut jakaa omat kokemuksensa Maltan parhaista puolista ruokamatkailuun liittyen, oppaan muodossa.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään ruokamatkailua. Määritellään mitä se tarkoittaa, selvitetään keitä ruokamatkailijat ovat ja kerrotaan ruokamatkailun trendeistä ja tulevaisuudesta. Tietoperusta sisältää myös tietoa Maltasta matkakohteena, Maltan ruokakulttuurista ja Maltan vetovoimasta ruokamatkakohteena.
Toiminnallinen osuus on opas, johon on koottu Maltan vetovoimaisimmat kohteet ja elämykset ruokamatkailun osalta. Oppaan teemoja ovat Maltan ruokakulttuuri, ravintolat ja paikalliset herkut sekä ruokamatkailuelämykset. Oppaassa on erilaisia ruokamatkailukohteita tapahtumien, kaupunkien ja aktiviteettien muodossa. Oppaan tiedot perustuvat käytettyihin kirjallisiin ja sähköisiin lähteisiin ja kirjoittajan omiin kokemuksiin. Opas julkaistaan Facebookin Suomalaiset Maltalla-ryhmässä. Rantapallo-matkailusivustolla julkaistaan linkki oppaaseen, Maltan ruokamatkailusta kertovan artikkelin yhteydessä.
Työn toteutus on aloitettu syksyllä 2020 ja se on valmistunut keväällä 2021. Opas on toteutettu, koska ruokamatkailu on ajankohtainen aihe ja Maltan ruokamatkailusta ei ole saatavilla paljon tietoa suomeksi. Maltan suosio matkakohteena kasvaa vuosittain ja saari on suosittu myös suomalaisten keskuudessa. Maltalla on paljon potentiaalia nousta tulevaisuudessa tunnetuksi ruokamatkailukohteeksi.