Introvertit ravintola-alalla
Merikanto, Tuomas (2021)
Merikanto, Tuomas
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060614596
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060614596
Tiivistelmä
Ravintola-ala voidaan mieltää hyvin ulospäinsuuntautuneeksi alaksi. Nykyään onkin silminnähtävää, että ekstroversiota suositaan ennemmin kuin ammattitaitoa. Alalla kuitenkin työskentelee myös introvertteja, ketkä kokevat olevansa ammattitaitoisia ja soveltuvansa tarjoilijan työhön.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten introvertiksi itsensä mieltävät henkilöt kokevat soveltuvansa ravintola-alalle tarjoilijan työhön. Tutkimuksessa pyritään siis ymmärtämään, miten yksilöt määrittelevät itsensä introverteiksi sekä miten he kokevat soveltuvansa tarjoilijan työhön. Näiden lisäksi tutkimuksessa selvitetään, miten he selviytyvät ulospäinsuuntautuneisuutta vaativista asiakaspalvelutilanteista. Tutkimus on rajattu pelkkiin tarjoilijoihin.
Tietoperustassa käsitellään introversiota laaja-alaisesti, jotta tutkittava aihe ymmärretään syvällisesti ja korrektisti. Käsiteltävinä aiheina introversion lisäksi ovat ekstroversio sekä näiden taustalla vaikuttavat tekijät eli temperamentti, persoonallisuus ja valinnanvapaus. Ennen näitä avaan lyhyesti psykologiaa ja persoonallisuuspsykologiaa. Käsittelyssä ovat myös yksilön minuus, identiteetti ja työrooli sekä ravintola-ala.
Opinnäytetyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena, jonka menetelmänä toimi puolistrukturoitu haastattelu. Haastattelut toteutettiin keväällä 2021 yhteensä neljälle ravintola-alalla tarjoilijana työskentelevälle introvertille. Tutkin myös havainnoiden ravintola-alan työpaikkailmoituksia, mitä adjektiiveja ja kuvailuja niissä käytettiin – minkälaisia henkilöitä tarjoilijoiksi tänä päivänä etsitään.
Haastatteluista ilmeni, että haastateltavien piirteistä ja ominaisuuksista löytyi odotettavissa olevien eroavaisuuksien lisäksi muutamia yhtenäisyyksiä vertaillessa niitä ravintola-alan työpaikkailmoitusten adjektiiveihin ja kuvailuihin rekrytoitavista tarjoilijoista. Sen sijaan he ilmaisivat muita piirteitä ja ominaisuuksia, joita ei löytynyt ilmoituksista. Huomioitavaa oli, että he perustellusti, omalla tyylillään kokivat soveltuvansa tarjoilijan töihin. Johtopäätöksenä voidaan nähdä, että introvertit soveltuvat tarjoilijoiksi siinä missä ekstrovertitkin. Tärkeintä on tunnistaa omat rajat ja kyvyt, että minkälaiseen tehtävään soveltuu vai soveltuuko ylipäänsä tarjoilijaksi.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten introvertiksi itsensä mieltävät henkilöt kokevat soveltuvansa ravintola-alalle tarjoilijan työhön. Tutkimuksessa pyritään siis ymmärtämään, miten yksilöt määrittelevät itsensä introverteiksi sekä miten he kokevat soveltuvansa tarjoilijan työhön. Näiden lisäksi tutkimuksessa selvitetään, miten he selviytyvät ulospäinsuuntautuneisuutta vaativista asiakaspalvelutilanteista. Tutkimus on rajattu pelkkiin tarjoilijoihin.
Tietoperustassa käsitellään introversiota laaja-alaisesti, jotta tutkittava aihe ymmärretään syvällisesti ja korrektisti. Käsiteltävinä aiheina introversion lisäksi ovat ekstroversio sekä näiden taustalla vaikuttavat tekijät eli temperamentti, persoonallisuus ja valinnanvapaus. Ennen näitä avaan lyhyesti psykologiaa ja persoonallisuuspsykologiaa. Käsittelyssä ovat myös yksilön minuus, identiteetti ja työrooli sekä ravintola-ala.
Opinnäytetyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena, jonka menetelmänä toimi puolistrukturoitu haastattelu. Haastattelut toteutettiin keväällä 2021 yhteensä neljälle ravintola-alalla tarjoilijana työskentelevälle introvertille. Tutkin myös havainnoiden ravintola-alan työpaikkailmoituksia, mitä adjektiiveja ja kuvailuja niissä käytettiin – minkälaisia henkilöitä tarjoilijoiksi tänä päivänä etsitään.
Haastatteluista ilmeni, että haastateltavien piirteistä ja ominaisuuksista löytyi odotettavissa olevien eroavaisuuksien lisäksi muutamia yhtenäisyyksiä vertaillessa niitä ravintola-alan työpaikkailmoitusten adjektiiveihin ja kuvailuihin rekrytoitavista tarjoilijoista. Sen sijaan he ilmaisivat muita piirteitä ja ominaisuuksia, joita ei löytynyt ilmoituksista. Huomioitavaa oli, että he perustellusti, omalla tyylillään kokivat soveltuvansa tarjoilijan töihin. Johtopäätöksenä voidaan nähdä, että introvertit soveltuvat tarjoilijoiksi siinä missä ekstrovertitkin. Tärkeintä on tunnistaa omat rajat ja kyvyt, että minkälaiseen tehtävään soveltuu vai soveltuuko ylipäänsä tarjoilijaksi.