Role of nutrition among children six years of age and younger and role of nurses towards their nutrition : Literature review
Sharma, Laxmi; Sapkota, Puspa (2021)
Sharma, Laxmi
Sapkota, Puspa
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202101151292
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202101151292
Tiivistelmä
Many parents and caregivers are confused about healthy nutrition of their children. Many children eat more food than what they need while others eat less food than required. Both lead to health problems, so it is important to educate parents about good nutrition of children.
The aim of this thesis is to find out the role of nutrition among young children through a nursing perspective and recognize the role of nurses towards their nutrition. The purpose is to increase the knowledge about the role of child nutrition towards families and pediatric nurses, prevent malnutrition, and support caregivers in child development. The thesis has two questions: what is the role of nutrition among children six years of age and younger? and what is the role of nurses towards their nutrition? A descriptive literature review was selected as a method and eight articles were analyzed by using thematic analysis.
For the development and growth of children, breastfeeding is the most effective nutrition. The overall activities of children are influenced by a healthy diet. Besides, different vitamins help in the development of the brain, maintain healthy bones, and prevent the death rate in children. Good nutrition avoids many physical and mental problems, helps to manage chronic illness and cope with stress. Nurses have an important role in supporting a balanced diet for children.
Finally, concluded that there are major nutritional roles in children such as growth and development, multiple disease prevention, early awareness of malnutrition, and overweight. In the nutritional welfare of children, primary nursing roles include promoting a healthy diet, offering dietary counselling and nutrition therapy by educating parents and families. To improve the nutrition of children, more evidence-based research is required and knowledge about nutrition of children should be provided to their families by nurses. Monet vanhemmat ja hoitajat ovat mietteliäitä lapsen terveellisestä ravinnon saannista. Monet lapset syövät enemmän kuin mitä tarvitsevat ja toiset syövät vähemmän. Molemmat johtavat terveysongelmiin, joten on tärkeää kouluttaa vanhempia lapsen hyvästä ravinnosta.
Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää pienten lasten ravitsemuksen rooli ja tunnistaa sairaanhoitajien rooli hoitotyön näkökulmasta. Tarkoituksena on lisätä tietoa lasten ravitsemuksen roolista perheille ja lasten sairaanhoitajille, estää aliravitsemusta ja tukea omaishoitajia lasten kehityksessä. Opinnäytetyössä on kaksi tutkimuskysymystä: Mikä on ravitsemuksen rooli kuuden vuoden ikäisten ja sitä nuorempien lasten keskuudessa? Entä mikä on sairaanhoitajien rooli heidän ravitsemuksessansa? Menetelmäksi on valittu kuvaavan kirjallisuuskatsauksen ja kahdeksan artikkelia on valittu, jotka analysoitiin temaattisen analyysin avulla.
Imetys on tehokkain ravinto lapsen kasvulle ja kehitykselle. Terveellinen ruokavalio vaikuttaa lasten toiminnan yleiseen suorituskykyyn. Lisäksi erilaiset vitamiinit auttavat aivojen kehityksessä, ylläpitävät luun terveyttä ja estävät lasten kuolleisuuden. Hyvä ravinto välttää monia fyysisiä ja mielenterveydellisiä ongelmia, auttaa hallitsemaan kroonista sairautta sekä edesauttaa selviytymään stressistä ja taistelemaan sairauksia vastaan. Sairaanhoitajilla on tärkeä rooli lapsen tasapainoisen ruokavalion tukemisessa.
Lopuksi todettiin, että lapsen puutteettomalla ravinnolla on merkittäviä rooleja, kuten riittäväkasvu ja kehitys, sairauksien ehkäisy ja varhainen tietoisuus aliravitsemuksesta ja ylipainosta. Ensisijaisiin sairaanhoitajien tehtäviin lasten ravitsemuksellisessa hyvinvoinnissa kuuluvat terveellisen ruokavalion edistäminen, ruokavalion neuvonta ja ravintoterapia kouluttamalla vanhempia ja perheitä. Lasten ravitsemuksen parantamiseksi tarvitaan enemmän näyttöön perustuvaa tutkimusta, lisäksi lasten ravinnosta tulisi antaa tietoa heidän perheilleen esimerkiksi sairaanhoitajien kautta.
The aim of this thesis is to find out the role of nutrition among young children through a nursing perspective and recognize the role of nurses towards their nutrition. The purpose is to increase the knowledge about the role of child nutrition towards families and pediatric nurses, prevent malnutrition, and support caregivers in child development. The thesis has two questions: what is the role of nutrition among children six years of age and younger? and what is the role of nurses towards their nutrition? A descriptive literature review was selected as a method and eight articles were analyzed by using thematic analysis.
For the development and growth of children, breastfeeding is the most effective nutrition. The overall activities of children are influenced by a healthy diet. Besides, different vitamins help in the development of the brain, maintain healthy bones, and prevent the death rate in children. Good nutrition avoids many physical and mental problems, helps to manage chronic illness and cope with stress. Nurses have an important role in supporting a balanced diet for children.
Finally, concluded that there are major nutritional roles in children such as growth and development, multiple disease prevention, early awareness of malnutrition, and overweight. In the nutritional welfare of children, primary nursing roles include promoting a healthy diet, offering dietary counselling and nutrition therapy by educating parents and families. To improve the nutrition of children, more evidence-based research is required and knowledge about nutrition of children should be provided to their families by nurses.
Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää pienten lasten ravitsemuksen rooli ja tunnistaa sairaanhoitajien rooli hoitotyön näkökulmasta. Tarkoituksena on lisätä tietoa lasten ravitsemuksen roolista perheille ja lasten sairaanhoitajille, estää aliravitsemusta ja tukea omaishoitajia lasten kehityksessä. Opinnäytetyössä on kaksi tutkimuskysymystä: Mikä on ravitsemuksen rooli kuuden vuoden ikäisten ja sitä nuorempien lasten keskuudessa? Entä mikä on sairaanhoitajien rooli heidän ravitsemuksessansa? Menetelmäksi on valittu kuvaavan kirjallisuuskatsauksen ja kahdeksan artikkelia on valittu, jotka analysoitiin temaattisen analyysin avulla.
Imetys on tehokkain ravinto lapsen kasvulle ja kehitykselle. Terveellinen ruokavalio vaikuttaa lasten toiminnan yleiseen suorituskykyyn. Lisäksi erilaiset vitamiinit auttavat aivojen kehityksessä, ylläpitävät luun terveyttä ja estävät lasten kuolleisuuden. Hyvä ravinto välttää monia fyysisiä ja mielenterveydellisiä ongelmia, auttaa hallitsemaan kroonista sairautta sekä edesauttaa selviytymään stressistä ja taistelemaan sairauksia vastaan. Sairaanhoitajilla on tärkeä rooli lapsen tasapainoisen ruokavalion tukemisessa.
Lopuksi todettiin, että lapsen puutteettomalla ravinnolla on merkittäviä rooleja, kuten riittäväkasvu ja kehitys, sairauksien ehkäisy ja varhainen tietoisuus aliravitsemuksesta ja ylipainosta. Ensisijaisiin sairaanhoitajien tehtäviin lasten ravitsemuksellisessa hyvinvoinnissa kuuluvat terveellisen ruokavalion edistäminen, ruokavalion neuvonta ja ravintoterapia kouluttamalla vanhempia ja perheitä. Lasten ravitsemuksen parantamiseksi tarvitaan enemmän näyttöön perustuvaa tutkimusta, lisäksi lasten ravinnosta tulisi antaa tietoa heidän perheilleen esimerkiksi sairaanhoitajien kautta.