Lempäälän kunnan ruokapalvelun strateginen toimintasuunnitelma
Nurminen, Mari (2020)
Nurminen, Mari
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120225766
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120225766
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli laatia strateginen toimintasuunnitelma Lempäälän kunnan ruokapalvelulle. Toimintasuunnitelma laadittiin vuosille 2021-2024 ja se sisältää strategiset tavoitteet ruokapalvelulle. Työn teoreettinen viitekehys koostuu sekä strategisesta johtamisesta että ravitsemuksen osuudesta hyvinvointityössä. Lisäksi siihen on sisällytetty kuntaan jo aiemmin tehtyjä tutkimuksia ja niiden tuloksia.
Tutkimusmenetelmänä oli toimintatutkimus. Toimintasuunnitelman suunnittelu tehtiin työpajassa, johon osallistettiin koko ruokapalvelun hallinto. Työpajassa käytiin läpi toimintasuunnitelmaa ohjaavat tekijät sekä aiemmin valmistuneesta Lempäälän ruokapalvelun hyvinvointimatriisista nousseet kriittiset tekijät, joiden pohjalta toimintasuunnitelma oli tarkoitus laatia. Toimintasuunnitelma muodostui työpajassa käytyjen keskustelujen tiedoilla sekä aiemmin tehtyjen tutkimusten pohjalta. Toimintasuunnitelmaan kirjattiin seitsemän strategista tavoitetta seuraavalle valtuustokaudelle.
Toimintasuunnitelman on tarkoitus olla ohjaava tekijä ruokapalvelun strategisessa johtamisessa ja se määrittelee seuraavan valtuustokauden tavoitteet ruokapalvelulle. Toimintasuunnitelmaa on hyvä jatkossa tarkastella säännöllisesti tavoitteiden toteutumisen kohdalta ja miettiä, miten tavoitteet on saavutettu ja toisaalta pitääkö jotain tavoitteita vielä muuttaa.
Tutkimusmenetelmänä oli toimintatutkimus. Toimintasuunnitelman suunnittelu tehtiin työpajassa, johon osallistettiin koko ruokapalvelun hallinto. Työpajassa käytiin läpi toimintasuunnitelmaa ohjaavat tekijät sekä aiemmin valmistuneesta Lempäälän ruokapalvelun hyvinvointimatriisista nousseet kriittiset tekijät, joiden pohjalta toimintasuunnitelma oli tarkoitus laatia. Toimintasuunnitelma muodostui työpajassa käytyjen keskustelujen tiedoilla sekä aiemmin tehtyjen tutkimusten pohjalta. Toimintasuunnitelmaan kirjattiin seitsemän strategista tavoitetta seuraavalle valtuustokaudelle.
Toimintasuunnitelman on tarkoitus olla ohjaava tekijä ruokapalvelun strategisessa johtamisessa ja se määrittelee seuraavan valtuustokauden tavoitteet ruokapalvelulle. Toimintasuunnitelmaa on hyvä jatkossa tarkastella säännöllisesti tavoitteiden toteutumisen kohdalta ja miettiä, miten tavoitteet on saavutettu ja toisaalta pitääkö jotain tavoitteita vielä muuttaa.