Kriisijohtamista, riskienhallintaa ja sopeutumista ravintola-alalla COVID-19:n aikana
Koskinen, Olli (2020)
Koskinen, Olli
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020111522885
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020111522885
Tiivistelmä
Opinnäyteyön tavoitteena oli tutustua Tampereen alueen ravintola-alan sopeutumiseen COVID-19-pandemian aikana vuonna 2020. Ravintola-alan yrittäjiltä kysyttiin muun muassa toiminnasta viime vuosina, tämän vuoden toiminnasta ja suhtautumisestaan pandemian vuoksi käyttöön otettuihin rajoituksiin. Pandemian vuoksi esimerkiksi ravintoloita on valtioneuvoston asetuksilla ja päätöksillä suljettu väliaikaisesti ja aukiololle ja toiminnalle on asetettu rajoituksia. Teoria-osuuteen kerättiin tietoa organisaatioiden yleisestä johtamisesta, kriisijohtamisen ja kriisijohtamisen teoriasta
Osana opinnäytetyötä suoritettiin tutkimus, jossa haastateltiin tamperelaisia ravintola-alan edustajia ja yrittäjiä, mutta kymmenestä ravintolan edustajasta vain kaksi pystyi osallistumaan lokakuun kiireiden vuoksi. Tärkeimpinä tuloksina yritykset ovat löytäneet keinoja sopeutua tilanteeseen, myyden muun muassa take away-annoksia ja vuokraten lautapelejä sekä lomauttaen henkilöstöä, mutta toimialan tilanteesta ja tulevaisuudesta ollaan huolissaan.
Osana opinnäytetyötä suoritettiin tutkimus, jossa haastateltiin tamperelaisia ravintola-alan edustajia ja yrittäjiä, mutta kymmenestä ravintolan edustajasta vain kaksi pystyi osallistumaan lokakuun kiireiden vuoksi. Tärkeimpinä tuloksina yritykset ovat löytäneet keinoja sopeutua tilanteeseen, myyden muun muassa take away-annoksia ja vuokraten lautapelejä sekä lomauttaen henkilöstöä, mutta toimialan tilanteesta ja tulevaisuudesta ollaan huolissaan.