Tapahtumakonseptin kehittäminen tapahtumamuotoilun keinoin: Case Street Food @ Sello
Paul, Sini (2020)
Paul, Sini
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020100120874
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020100120874
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Street Food @ Sello -ruokatapahtumaa tapahtumamuotoilua hyödyntäen. Laureassa järjestetyn tapahtumamuotoilun opintojaksolla tapahtumalle kehitettiin erilaisten tapahtumamuotoilun työkalujen avulla prototyyppi, josta tässä opinnäytetyössä kehitettiin toimiva konsepti toimeksiantajan käyttöön. Toimeksiantajana toimi kauppakeskus Sello, joka on tapahtuman järjestäjä.
Opinnäytetyön tietoperusta koostui tapahtuman järjestämisestä ja tapahtumamuotoilusta. Tapahtuman järjestämisestä käsiteltiin sen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen ja jälkimarkkinointiin sekä tapahtumakonseptit. Lisäksi esiteltiin tapahtumamuotoilun prosessi ja kaksi siinä käytettävää työkalua, Event Canvas ja empatiakartta.
Tutkimusmenetelminä käytettiin dokumenttianalyysiä ja haastattelua. Dokumenttianalyysin avulla perehdyttiin opintojaksolla läpikäytyyn prosessiin eli siihen, miten lopulliseen prototyyppiin päädyttiin ja mitä se tarkemmin pitää sisällään. Tästä prototyypistä kehitettiin lopullinen konsepti. Haastattelun avulla selvitettiin toimeksiantajan näkemyksiä tapahtuman järjestämisestä ja siitä, mitä konseptissa tulisi ottaa huomioon. Näin konsepti vastasi mahdollisimman hyvin toimeksiantajan toiveita ja resursseja.
Lopputuloksena syntyi konsepti Kid’s Street -ohjelmakokonaisuudesta lapsille ja lapsiperheille. Konseptissa esitellään sen tausta ja tarkoitus, Kid’s Street -idea eri ohjelmapisteineen, aikatauluehdotus, budjettiarvio sekä markkinointi-ideoita. Konsepti lähetettiin toimeksiantajalle visuaalisena esityksenä, jota toimeksiantaja voi hyödyntää tulevia Street Food @ Sello -tapahtumia tai muita kauppakeskuksen tapahtumia järjestäessään.
Opinnäytetyön tietoperusta koostui tapahtuman järjestämisestä ja tapahtumamuotoilusta. Tapahtuman järjestämisestä käsiteltiin sen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen ja jälkimarkkinointiin sekä tapahtumakonseptit. Lisäksi esiteltiin tapahtumamuotoilun prosessi ja kaksi siinä käytettävää työkalua, Event Canvas ja empatiakartta.
Tutkimusmenetelminä käytettiin dokumenttianalyysiä ja haastattelua. Dokumenttianalyysin avulla perehdyttiin opintojaksolla läpikäytyyn prosessiin eli siihen, miten lopulliseen prototyyppiin päädyttiin ja mitä se tarkemmin pitää sisällään. Tästä prototyypistä kehitettiin lopullinen konsepti. Haastattelun avulla selvitettiin toimeksiantajan näkemyksiä tapahtuman järjestämisestä ja siitä, mitä konseptissa tulisi ottaa huomioon. Näin konsepti vastasi mahdollisimman hyvin toimeksiantajan toiveita ja resursseja.
Lopputuloksena syntyi konsepti Kid’s Street -ohjelmakokonaisuudesta lapsille ja lapsiperheille. Konseptissa esitellään sen tausta ja tarkoitus, Kid’s Street -idea eri ohjelmapisteineen, aikatauluehdotus, budjettiarvio sekä markkinointi-ideoita. Konsepti lähetettiin toimeksiantajalle visuaalisena esityksenä, jota toimeksiantaja voi hyödyntää tulevia Street Food @ Sello -tapahtumia tai muita kauppakeskuksen tapahtumia järjestäessään.