Tapahtumiin osallistuminen pienpanimon näkökulmasta: Case: Waahto Brewery Oy
Iskanius, Tiia-Johanna (2020)
Iskanius, Tiia-Johanna
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052915453
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052915453
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää pienpanimon näkökulmasta, mitä kaikkea panimon pitää ottaa huomioon tapahtumiin valmistumisessa sekä niihin osallistumisessa. Työnkeskiössä olivat tehdyssä tutkimuksessa esille nousseet panimon näkökulmat tapahtumissa olemisesta. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Waahto Brewery Oy, joka on 2016 perustettu savonlinnalainen pienpanimo.
Työ jakautuu teoriaan ja toiminnalliseen osuuteen. Teoria osuudessa käsiteltiin yleisesti tapahtumien järjestämiseen vaikuttavia tekijöitä, jotka auttavat ymmärtämään tapahtumiin osallistumiseen valmistautumista. Lisäksi perehdyttiin pienpanimoon toimialana sekä lainsäädöksiin ja pienpanimoiden myyntikanaviin. Teoriaosuus on koottu panimoalaa ja tapahtumia koskevien lakisäädösten, kirjallisuuden sekä verkkojulkaisuiden pohjalta.
Toiminnallisessa osuudessa on käytetty kvalitatiivista tutkimusmenetelmää, havainnointia eli observointia, omia muistiinpanoja ja asiakirjoja. Osiossa havainnollistetaan kuluttajien ja pienpanimon tapahtumiin osallistumisen asiakaspolkuja kohta kohdalta.
Yhteenvedossa todetaan tapahtumiin osallistumisen vievän panimon näkökulmasta paljon aikaa, ja vaativan paljon pieniä työvaiheita. Yhteenvedossa käsitellään myös toiminnallisessa osuudessa ilmenneitä kehitysehdotuksia tapahtumiin osallistumisesta. The purpose of the functional thesis was to find out from a small brewery perspective what the brewery must take into account when preparing for and participating in events. The focus of the study was on the brewery´s perspective on participating in events. The thesis was made co-operatively with Waahto Brewery Oy which is a small brewery in Savonlinna, founded in 2016.
The work is divided into a theoretical and functional part. In the theoretical part, the factors influencing the organization of events were generally discussed to help the reader understand the preparation for participation in events. In addition, the small brewery as an industry, its legislation and the sales channels of small breweries were examined. The theory part has been compiled on the basis of legal regulations, literature and online publications concerning the industry and events.
In the thesis, a qualitative research method, observation, my own notes and documents were used. The customer paths of consumers and the small brewery participation in events are illustrated step by step.
The summary states that from the brewery´s point of view, attending events is time-consuming and requires a lot of small work steps. The summary also deals with the development proposals for participating in the events that appeared in the functional part.
Työ jakautuu teoriaan ja toiminnalliseen osuuteen. Teoria osuudessa käsiteltiin yleisesti tapahtumien järjestämiseen vaikuttavia tekijöitä, jotka auttavat ymmärtämään tapahtumiin osallistumiseen valmistautumista. Lisäksi perehdyttiin pienpanimoon toimialana sekä lainsäädöksiin ja pienpanimoiden myyntikanaviin. Teoriaosuus on koottu panimoalaa ja tapahtumia koskevien lakisäädösten, kirjallisuuden sekä verkkojulkaisuiden pohjalta.
Toiminnallisessa osuudessa on käytetty kvalitatiivista tutkimusmenetelmää, havainnointia eli observointia, omia muistiinpanoja ja asiakirjoja. Osiossa havainnollistetaan kuluttajien ja pienpanimon tapahtumiin osallistumisen asiakaspolkuja kohta kohdalta.
Yhteenvedossa todetaan tapahtumiin osallistumisen vievän panimon näkökulmasta paljon aikaa, ja vaativan paljon pieniä työvaiheita. Yhteenvedossa käsitellään myös toiminnallisessa osuudessa ilmenneitä kehitysehdotuksia tapahtumiin osallistumisesta.
The work is divided into a theoretical and functional part. In the theoretical part, the factors influencing the organization of events were generally discussed to help the reader understand the preparation for participation in events. In addition, the small brewery as an industry, its legislation and the sales channels of small breweries were examined. The theory part has been compiled on the basis of legal regulations, literature and online publications concerning the industry and events.
In the thesis, a qualitative research method, observation, my own notes and documents were used. The customer paths of consumers and the small brewery participation in events are illustrated step by step.
The summary states that from the brewery´s point of view, attending events is time-consuming and requires a lot of small work steps. The summary also deals with the development proposals for participating in the events that appeared in the functional part.