Nuorten yleisurheilijoiden ravitsemuskäyttäytyminen Lapin urheiluakatemiassa
Raudaskoski, Jessika (2020)
Raudaskoski, Jessika
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052012630
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052012630
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tuoda konkreettista tietoa urheilijoille, urheilijoiden valmentajille sekä toimeksiantajalle tutkittavien ravitsemuskäyttäytymisestä. Tarkoituksena oli tutkia nuorten leisurheilijoiden ravitsemuskäyttäytymistä Lapin urheiluakatemiassa. Työn toimeksiantajana toimii apin urheiluakatemia.
Tutkimus on toteutettu laadullisena tapaustutkimuksena, jonka tutkimusjoukko koostuu kolmesta 16–17-vuotiaasta urheiluakatemian yleisurheilijasta. Tutkimusaineiston kerääminen on toteutettu kahdella tavalla eli tutkimuksessa hyödynnettiin aineistotriangulaatiota. Aineistot kerättiin ruokapäiväkirjoja ja henkilökohtaisia haastatteluja käyttäen. Ruokapäiväkirjoista tarkasteltiin energiansaantia suhteessa energiankulutukseen, energiaravintoainejakaumaa sekä urheilijan ruokavalion toteutumista. Aineistojen analysoinneissa hyödynnettiin laadullisia ja määrällisiä menetelmiä. Haastattelut toimivat täydentävinä aineistoina ruokapäiväkirjojen tukena. Ruokapäiväkirjat kerättiin marras-joulukuun vaihteessa 2019 ja haastattelut pidettiin tammikuun 2020 lopussa.
Tutkimuksen teoreettinen viitekehys nojautuu monipuolisiin kansallisiin ja kansainvälisiin lähdeaineistoihin. Teoriaosassa esitellään yleisurheilua lajina ja kerrotaan nuoren urheilijan ravitsemuksesta sekä ravitsemuksen vaikutuksesta urheilusuoritukseen.
Tutkimustuloksista ilmeni, että jokaisen urheilijan kohdalla energiansaanti oli liian vähäistä fyysiseen aktiivisuuteen nähden. Urheilijoiden ruokailut olivat säännöllisiä, monipuolisia ja noudattivat samaa rytmiä sekä arkisin että viikonloppuisin. Ruokapäiväkirjoista ja haastatteluista saadut tiedot vastasivat hyvin toisiaan: niistä ilmeni urheilijoiden oma tietous ravitsemuskäyttäytymisestään. The aim was to provide concrete information to athletes, athletes' coaches and
the commissioner about the nutritional behaviours of the participants. The purpose of the thesis was to find out the nutritional behaviour of young athletes at the Lapland Sports Academy. The work is commissioned by the Lapland Sports Academy.
The study has been carried out as a qualitative case study. The study group consists of three athletes aged 16–17 at the Sports Academy. The material of research has been carried out in two ways, so material triangulation was utilized in the research. The data were collected using food diaries and personal interviews. The food diaries examined energy intake in relation to energy consumption, energy nutrient dividing, and the realisation of the athlete's diet. Qualitative and quantitative methods were used in the analysis of the data. The interviews act as supporting material for the food diaries. Food diaries were collected at the turn of November-December 2019 and interviews were held at the end of January 2020.
The theoretical framework of the study is based on diverse national and international source materials. The theoretical part introduces athletics as a sport, provides image of a young athlete’s nutrition and the effect of nutrition on sports performance.
According to the results of the study each athlete’s energy intake was too low in relation to physical activity. The athletes’ meals were regular, varied, and followed the same rhythm on both weekdays and weekends. The data from food diaries and interviews were very consistent which reflects the athletes’ own knowledge of their nutritional behaviours.
Tutkimus on toteutettu laadullisena tapaustutkimuksena, jonka tutkimusjoukko koostuu kolmesta 16–17-vuotiaasta urheiluakatemian yleisurheilijasta. Tutkimusaineiston kerääminen on toteutettu kahdella tavalla eli tutkimuksessa hyödynnettiin aineistotriangulaatiota. Aineistot kerättiin ruokapäiväkirjoja ja henkilökohtaisia haastatteluja käyttäen. Ruokapäiväkirjoista tarkasteltiin energiansaantia suhteessa energiankulutukseen, energiaravintoainejakaumaa sekä urheilijan ruokavalion toteutumista. Aineistojen analysoinneissa hyödynnettiin laadullisia ja määrällisiä menetelmiä. Haastattelut toimivat täydentävinä aineistoina ruokapäiväkirjojen tukena. Ruokapäiväkirjat kerättiin marras-joulukuun vaihteessa 2019 ja haastattelut pidettiin tammikuun 2020 lopussa.
Tutkimuksen teoreettinen viitekehys nojautuu monipuolisiin kansallisiin ja kansainvälisiin lähdeaineistoihin. Teoriaosassa esitellään yleisurheilua lajina ja kerrotaan nuoren urheilijan ravitsemuksesta sekä ravitsemuksen vaikutuksesta urheilusuoritukseen.
Tutkimustuloksista ilmeni, että jokaisen urheilijan kohdalla energiansaanti oli liian vähäistä fyysiseen aktiivisuuteen nähden. Urheilijoiden ruokailut olivat säännöllisiä, monipuolisia ja noudattivat samaa rytmiä sekä arkisin että viikonloppuisin. Ruokapäiväkirjoista ja haastatteluista saadut tiedot vastasivat hyvin toisiaan: niistä ilmeni urheilijoiden oma tietous ravitsemuskäyttäytymisestään.
the commissioner about the nutritional behaviours of the participants. The purpose of the thesis was to find out the nutritional behaviour of young athletes at the Lapland Sports Academy. The work is commissioned by the Lapland Sports Academy.
The study has been carried out as a qualitative case study. The study group consists of three athletes aged 16–17 at the Sports Academy. The material of research has been carried out in two ways, so material triangulation was utilized in the research. The data were collected using food diaries and personal interviews. The food diaries examined energy intake in relation to energy consumption, energy nutrient dividing, and the realisation of the athlete's diet. Qualitative and quantitative methods were used in the analysis of the data. The interviews act as supporting material for the food diaries. Food diaries were collected at the turn of November-December 2019 and interviews were held at the end of January 2020.
The theoretical framework of the study is based on diverse national and international source materials. The theoretical part introduces athletics as a sport, provides image of a young athlete’s nutrition and the effect of nutrition on sports performance.
According to the results of the study each athlete’s energy intake was too low in relation to physical activity. The athletes’ meals were regular, varied, and followed the same rhythm on both weekdays and weekends. The data from food diaries and interviews were very consistent which reflects the athletes’ own knowledge of their nutritional behaviours.