Personalhantering inom restaurangbranschen : Hur skapar man en socialt hållbar arbetsplats för anställda?
Gustafsson, Erika (2020)
Gustafsson, Erika
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005149130
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005149130
Tiivistelmä
Restaurangbranschen är en underbar bransch som många har tangerat under någon period av sitt liv. Branschen kämpar dock med en hög personalomsättning, osäkra arbetsförhållanden och tunga arbetstider.
Att arbeta med hållbart företagande är mer eller mindre vedertaget i de flesta branscher men vad gäller socialt hållbarhetsarbete ligger restaurangbranschen efter. I den här uppsatsen belyser jag en del av den problematik som man stöter på i branschen och försöker också ge svar på hur man ska kunna arbeta med dessa.
Skulle vi få bukt på den tunga baksidan så skulle framsidan och fördelarna med branschen få det utrymme den förtjänar.
Att arbeta med hållbart företagande är mer eller mindre vedertaget i de flesta branscher men vad gäller socialt hållbarhetsarbete ligger restaurangbranschen efter. I den här uppsatsen belyser jag en del av den problematik som man stöter på i branschen och försöker också ge svar på hur man ska kunna arbeta med dessa.
Skulle vi få bukt på den tunga baksidan så skulle framsidan och fördelarna med branschen få det utrymme den förtjänar.