Kalanjalostustilan peruskorjaus
Nyman, Mari (2020)
Nyman, Mari
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005087926
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005087926
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on Porin Reposaaren kalasataman kalanjalostustilan peruskorjaus. Tarkoituksena on opinnäytetyössä perehtyä elintarvikelainsäädäntöön ja kalankäsittelytiloja koskevaan ohjeistukseen. Opinnäytetyön piiriin kuuluu myös tilojen tämänhetkiseen kuntoon tutustuminen ja ehdotuksien tekeminen siitä, miten tilat saataisiin muutettua lainsäädännön mukaiseksi. Lisäksi määritetään kylmätehontarpeet kalanjalostustilassa oleville kylmiöille.
Tiedonkeruuseen käytettiin tässä työssä haastatteluja ja tapaamisia sekä lainsäädännön ja ohjeiden analysointia. Kohteessa vierailun ja tiedonkeruun loppupäätelmänä tähän opinnäytetyöhön on kerätty peruskorjaustarpeet havainnollistavin kuvin ja korjausehdotuksin. Nämä korjaustarve-ehdotukset pitävät sisällään sekä rakenneuudistuksia että tekniikkaan liittyviä huomioita.
Tutkimusstrategiana tässä työssä on laadullinen tapaustutkimus eli case-tutkimus. Opinnäytetyö on laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus, joissa tarkoituksena on ymmärtää kattavasti kyseessä olevan kohteen laatua, merkitystä ja ominaisuuksia.
Tiedonkeruuseen käytettiin tässä työssä haastatteluja ja tapaamisia sekä lainsäädännön ja ohjeiden analysointia. Kohteessa vierailun ja tiedonkeruun loppupäätelmänä tähän opinnäytetyöhön on kerätty peruskorjaustarpeet havainnollistavin kuvin ja korjausehdotuksin. Nämä korjaustarve-ehdotukset pitävät sisällään sekä rakenneuudistuksia että tekniikkaan liittyviä huomioita.
Tutkimusstrategiana tässä työssä on laadullinen tapaustutkimus eli case-tutkimus. Opinnäytetyö on laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus, joissa tarkoituksena on ymmärtää kattavasti kyseessä olevan kohteen laatua, merkitystä ja ominaisuuksia.