Matkailu- ja ravintola-alan vetovoimaisuuden lisääminen
Karhunen, Tiina; Mäki-Tulokas, Tiina (2019)
Karhunen, Tiina
Mäki-Tulokas, Tiina
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202001151270
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202001151270
Tiivistelmä
Matkailu- ja ravintola-alan vetovoimaisuus on kadoksissa. Alan koulutuksiin ja avoimiin työpaikkoihin on vaikea saada alasta kiinnostuneita hakijoita. Matkailu- ja ravintola-ala on murroksessa, mutta mistä syystä? Opinnäytetyön toimeksiantajana on Pirkanmaan matkailu- ja ravintolayrittäjät ry. Heitä on puhuttanut alan työvoimapula ja vetovoimaisuuden heikentyminen. Miten saada työvoimaa avoimiin työpaikkoihin ja talvi- sekä kesäsesonkiin? Opinnäytetyön tavoite on tutkia miksi ala ei ole enää vetovoimainen ja mikä saisi työntekijät jäämään alalle.
Matkailu- ja ravintola-alan yrittäjien teemahaastatteluilla saatiin työnantajan näkökulma alan vetovoimaisuudesta. Alan koulutusta tarjoaville Toisen asteen oppilaitosten koulutuspäälliköille ja -johtajille toteutetulla lomaketutkimuksella haettiin oppilaitosnäkökulmaa alan koulutuslinjojen vetovoimaisuudesta. Kyselytutkimuksella saatiin matkailu- ja ravintola-alan työntekijöiden näkökulma vetovoimaisuuteen. Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys rakentui aihetta käsittelevän kirjallisuuden- sekä julkaistuista tutkimuksista saatujen tuloksien pohjalta tuoden teoreettista tukea tutkimuksille.
Tutkimuksessa saavutettiin samansuuntaiset tulokset kuin mitä oli saatu aiemmin tehdyissä tutkimuksissa matkailu- ja ravintola-alalle. Työntekijöiden vetovoima alaa kohtaan on laimentunut ja syy-yhteys löytyi alan arvostuksen puutteesta, mikä juontuu heikoista työehdoista, palkkakehityksen junnaamisesta lähes paikallaan sekä huonoista johtamistaidoista ja työpaikkojen heikoista organisointikyvyistä.
Tutkimustyön tuloksena ilmeni, että matkailu- ja ravintola-alan vetovoima lisääntyisi, kun työehtosopimukset ja palkkaus korjattaisiin nykyajan mukaiseksi, työ olisi paremmin organisoitua ja fyysisyys huomioitaisiin paremmin työvuorosuunnittelussa sekä -palkkauksessa. Alan vetovoimaa lisäisi laadukas esimiestyö ja työhyvinvoinnista huolehtiva työnantaja.
Matkailu- ja ravintola-alan yrittäjien teemahaastatteluilla saatiin työnantajan näkökulma alan vetovoimaisuudesta. Alan koulutusta tarjoaville Toisen asteen oppilaitosten koulutuspäälliköille ja -johtajille toteutetulla lomaketutkimuksella haettiin oppilaitosnäkökulmaa alan koulutuslinjojen vetovoimaisuudesta. Kyselytutkimuksella saatiin matkailu- ja ravintola-alan työntekijöiden näkökulma vetovoimaisuuteen. Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys rakentui aihetta käsittelevän kirjallisuuden- sekä julkaistuista tutkimuksista saatujen tuloksien pohjalta tuoden teoreettista tukea tutkimuksille.
Tutkimuksessa saavutettiin samansuuntaiset tulokset kuin mitä oli saatu aiemmin tehdyissä tutkimuksissa matkailu- ja ravintola-alalle. Työntekijöiden vetovoima alaa kohtaan on laimentunut ja syy-yhteys löytyi alan arvostuksen puutteesta, mikä juontuu heikoista työehdoista, palkkakehityksen junnaamisesta lähes paikallaan sekä huonoista johtamistaidoista ja työpaikkojen heikoista organisointikyvyistä.
Tutkimustyön tuloksena ilmeni, että matkailu- ja ravintola-alan vetovoima lisääntyisi, kun työehtosopimukset ja palkkaus korjattaisiin nykyajan mukaiseksi, työ olisi paremmin organisoitua ja fyysisyys huomioitaisiin paremmin työvuorosuunnittelussa sekä -palkkauksessa. Alan vetovoimaa lisäisi laadukas esimiestyö ja työhyvinvoinnista huolehtiva työnantaja.