Potentiaalisten asiakkaiden tarvekartoitus
Rinkinen, Eetu (2019)
Rinkinen, Eetu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202001091137
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202001091137
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli suorittaa tarvekartoituskysely elintarvikepakkauksia maahantuovalle ja jälleenmyyvälle yritykselle. Kysely kohdistettiin Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton jäsenille sekä aluepiirien edustajille. Tarvekartoituksen tavoitteena on selvittää potentiaalisten asiakkaiden mahdollisia tarpeita pakkaustuotteisiin liittyen, kuinka tilat suorittavat marjojen ja hedelmien jalostamisen. Tavoitteena oli myös kasvattaa toimeksiantajayrityksen tunnettuutta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa.
Opinnäytetyö on tutkimuksellinen ja sitä tehdessä on käytetty kvalitatiivista tutkimusotetta. Aineisto kerättiin teemahaastatteluna puhelimitse ja haastattelussa käytetyt kysymykset tuotettiin yhteistyössä toimeksiantajan kanssa. Haastatteluun vastasi yhteensä 15 henkilöä. Opinnäytetyöhön kuuluu myös teoriapohja, joka on muodostettu käyttäen markkinointiviestintään ja tarvekartoitukseen liittyvää kirjallisuutta sekä sähköistä lähdettä.
Haastatteluista saadut vastaukset kirjattiin ylös sähköisesti, analysoitiin ja analyysin perusteella muodostettiin tutkimuksen tulokset sekä niistä syntyneet johtopäätökset. Tuloksista ilmeni, että jalostaminen on yleistä tilallisten keskuudessa. Jalosteiden pakkaamiseen käytettyjen pullojen ja purkkien koko kuitenkin vaihteli jokaisella tilalla.
Opinnäytetyö on tutkimuksellinen ja sitä tehdessä on käytetty kvalitatiivista tutkimusotetta. Aineisto kerättiin teemahaastatteluna puhelimitse ja haastattelussa käytetyt kysymykset tuotettiin yhteistyössä toimeksiantajan kanssa. Haastatteluun vastasi yhteensä 15 henkilöä. Opinnäytetyöhön kuuluu myös teoriapohja, joka on muodostettu käyttäen markkinointiviestintään ja tarvekartoitukseen liittyvää kirjallisuutta sekä sähköistä lähdettä.
Haastatteluista saadut vastaukset kirjattiin ylös sähköisesti, analysoitiin ja analyysin perusteella muodostettiin tutkimuksen tulokset sekä niistä syntyneet johtopäätökset. Tuloksista ilmeni, että jalostaminen on yleistä tilallisten keskuudessa. Jalosteiden pakkaamiseen käytettyjen pullojen ja purkkien koko kuitenkin vaihteli jokaisella tilalla.