FOOD CONNECTING PEOPLE : Tuotekehitysprojekti
Pylkkänen, Niko (2019)
Pylkkänen, Niko
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019122027711
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019122027711
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa tuotekehitysprojekti yhteistyö ravintoloihin yhdistämällä suomalaisia ja turkkilaisia raaka-aineita. Projektin toteutukseen kuului ravintoloiden kontaktointi, tutustuminen turkkilaisiin raaka-aineisiin, ruoka-annosten suunnittelu, ohjelman järjestäminen sekä käytännön toteutus suunnitelluille annoksille ravintoloissa.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin ruokakulttuuria yleisellä tasolla, syvennyttiin turkkilaiseen ruokakulttuuriin, historian luomiin vaikutuksiin ja mitä turkkilainen ruokakulttuuri yleisesti on tänä päivänä. Suomalaiseen ruokakulttuuriin perehdyttiin historian kautta ja tuotiin myös esille, kuinka ulkomaiden etniset vaikutteet ovat olleet isossa roolissa kehityksen aikana. Työssä käydään myös hieman läpi, millainen mielikuva tämän päivän ruokakulttuurista vallitsee. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös tuotekehitykseen liittyviä vaiheita ja kuinka tuotekehitys prosessi etenee loogisessa järjestyksessä sekä millainen prosessi ruokasuunnittelu on ammattikeittiössä, ja mitä kaikkea siinä tulee ottaa huomioon.
Työn toiminnallinen osuus käsitteli koko projektin kulun sen saamisesta aina loppumetreille asti. Käydään läpi, kuinka kaikki sai alkunsa ja kuinka lähdetään rakentamaan runkoa paperilla olleen idean ympärille. Tuotiin esiin kaikkien ravintoloiden oleelliset tyylit ja millaiset odotukset heiltä oli toteutuksen toimien suhteen. Esille nousi myös vaiheet annosten kehitysprosessista ja kuinka pyrittiin yhdistämään kaksi aivan erilaista ruokakulttuuria yhteen luoden loistavia ravintola tason annoskokonaisuuksia. Lopuksi käydään läpi koko tapahtuman pääpäivän kulku jokaisesta ravintolasta ja kuinka oli loppujen lopuksi onnistuttu annetussa tavoitteessa.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin ruokakulttuuria yleisellä tasolla, syvennyttiin turkkilaiseen ruokakulttuuriin, historian luomiin vaikutuksiin ja mitä turkkilainen ruokakulttuuri yleisesti on tänä päivänä. Suomalaiseen ruokakulttuuriin perehdyttiin historian kautta ja tuotiin myös esille, kuinka ulkomaiden etniset vaikutteet ovat olleet isossa roolissa kehityksen aikana. Työssä käydään myös hieman läpi, millainen mielikuva tämän päivän ruokakulttuurista vallitsee. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös tuotekehitykseen liittyviä vaiheita ja kuinka tuotekehitys prosessi etenee loogisessa järjestyksessä sekä millainen prosessi ruokasuunnittelu on ammattikeittiössä, ja mitä kaikkea siinä tulee ottaa huomioon.
Työn toiminnallinen osuus käsitteli koko projektin kulun sen saamisesta aina loppumetreille asti. Käydään läpi, kuinka kaikki sai alkunsa ja kuinka lähdetään rakentamaan runkoa paperilla olleen idean ympärille. Tuotiin esiin kaikkien ravintoloiden oleelliset tyylit ja millaiset odotukset heiltä oli toteutuksen toimien suhteen. Esille nousi myös vaiheet annosten kehitysprosessista ja kuinka pyrittiin yhdistämään kaksi aivan erilaista ruokakulttuuria yhteen luoden loistavia ravintola tason annoskokonaisuuksia. Lopuksi käydään läpi koko tapahtuman pääpäivän kulku jokaisesta ravintolasta ja kuinka oli loppujen lopuksi onnistuttu annetussa tavoitteessa.