Keittopadan jäähdytyksen suunnittelu
Majaniemi, Jussi (2019)
Majaniemi, Jussi
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019120224093
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019120224093
Tiivistelmä
Opinnäytetyöprojektissa tehtävänä oli suunnitella lisäoptio verkostovesijäähdyt-teisen (C2) Metoksen tuotevalikoiman keittopataan, jonka kasvavaan kysyntään Metos haluaa vastata uudella keittopatamallilla.
Työssä tutustutaan elintarvikkeiden jäähdyttämisen vaatimuksiin, sekä hieman jäähdytyksen fysiikkaan ja eri jäähdytysmenetelmiin. Työssä käydään läpi suunnitteluvaihetta, jossa huomioidaan julkisen puolen yleiset vaatimukset jäähdyttävälle keittopadalle tarjouskilpailussa. Lisäksi käydään läpi toteutusta-van valintaan vaikuttavia asioita, jotka ovat ratkaisevassa asemassa toteutusta-paa valittaessa.
Työssä tehdään valitusta toteutustavasta protomalli, jolla testataan jäähdyttävän lisäoption toiminnallisuus ja turvallinen toiminta. Jäähdyttävän keittopadan tes-tauksessa todettiin laite toimivaksi ja turvalliseksi, sekä toteutuskustannukset pysyivät asetetussa summassa.
Työssä tutustutaan elintarvikkeiden jäähdyttämisen vaatimuksiin, sekä hieman jäähdytyksen fysiikkaan ja eri jäähdytysmenetelmiin. Työssä käydään läpi suunnitteluvaihetta, jossa huomioidaan julkisen puolen yleiset vaatimukset jäähdyttävälle keittopadalle tarjouskilpailussa. Lisäksi käydään läpi toteutusta-van valintaan vaikuttavia asioita, jotka ovat ratkaisevassa asemassa toteutusta-paa valittaessa.
Työssä tehdään valitusta toteutustavasta protomalli, jolla testataan jäähdyttävän lisäoption toiminnallisuus ja turvallinen toiminta. Jäähdyttävän keittopadan tes-tauksessa todettiin laite toimivaksi ja turvalliseksi, sekä toteutuskustannukset pysyivät asetetussa summassa.