Tuotekehitys pehmytjäätelöyritykslle : Case My Ice D : Uusien täytteiden kehittäminen
Halonen, Elina (2019)
Halonen, Elina
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112823174
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112823174
Tiivistelmä
Tuotekehitysprosessissa pyritään kehittämään uusia tai parantamaan jo käytössä olevia tuotteita ja palveluita. Tuotekehitys on elintarvikeyritysten kannalta suotavaa, jos yritys haluaa pyrkiä olemaan trendikäs ja kilpailukykyinen elintarvikealalla. Elintarvikeyritys voi näin parantaa kannattavuuttaan ja tuotekehityksen myötä syntyneillä tuotteilla mahdollistetaan yritystä vähentämään tuotteiden kustannuksia ja uudistamaan hinnoittelua. Uusien tuotteiden kehityksen myötä elintarvikeyritys voi saada uusia asiakkaita tai houkuttaa jo entisiä asiakkaita ostamaan heidän tuotteitaan.
Elintarvikeprosessina tuotekehitys on jatkuvaa siihen asti, kunnes lopulliseen tulokseen ollaan täysin tyytyväisiä. Tavoite saavutetaan lukuisilla testauksilla, arvioinneilla ja ruokalajien kohdalla reseptien muokkaamisilla. Tulosten ollessa valmiita, on niiden oltava kannattavia myynnin ja raaka-ainekustannusten kannalta.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää uusia täytteitä tuotekehityksellä pehmytjäätelöyritys My Ice D:lle. My Ice D on kuopiolainen vuonna 2018 perustettu pehmytjäätelöyritys, jonka liikeideana on myydä asiakkaille itsepalvelutyyppisesti pehmytjäätelöä suolaisten ja makeiden täytteiden kera. My Ice D:n visiona on tarjota suomalaisesta maidosta tehtyä pehmytjäätelöä kaikille asiakkaille, jotka pitävät pehmytjäätelöstä. Tavoitteena oli myös tutustua tuotekehitysprosessin eri osa-alueisiin ja hyödyntää tutkijan osaamista leipomoalalla työskentelystä.
Tutkimuksessa esitellään opinnäytetyön toimeksiantaja, tuotekehityksen teoriaa ja leivonnan historiaa. Lisäksi raportissa käsitellään yleisesti teoriaosuuksia kakku- ja keksimurujen leivonnasta ja elintarvikehygieniasta. Aineistona käytettiin kirjallisuutta, joka käsittelee elintarvikealaa- ja teollisuutta, tuotteistamista ja tuotekehitystä.
Tuotekehityksen tuloksena syntyi seitsemän makeaa kakku- ja keksimurua, joiden tuotekehitys tapahtui yhteistyössä Konditoria Malmberg Oy:n kanssa. Kakku- ja keksimurut ovat My Ice D:n täytevalikoimassa yrityksen myyntipaikoilla, ja Malmberg Oy valmistaa muruja yritykselle kehitettyjen reseptien mukaan.
Elintarvikeprosessina tuotekehitys on jatkuvaa siihen asti, kunnes lopulliseen tulokseen ollaan täysin tyytyväisiä. Tavoite saavutetaan lukuisilla testauksilla, arvioinneilla ja ruokalajien kohdalla reseptien muokkaamisilla. Tulosten ollessa valmiita, on niiden oltava kannattavia myynnin ja raaka-ainekustannusten kannalta.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää uusia täytteitä tuotekehityksellä pehmytjäätelöyritys My Ice D:lle. My Ice D on kuopiolainen vuonna 2018 perustettu pehmytjäätelöyritys, jonka liikeideana on myydä asiakkaille itsepalvelutyyppisesti pehmytjäätelöä suolaisten ja makeiden täytteiden kera. My Ice D:n visiona on tarjota suomalaisesta maidosta tehtyä pehmytjäätelöä kaikille asiakkaille, jotka pitävät pehmytjäätelöstä. Tavoitteena oli myös tutustua tuotekehitysprosessin eri osa-alueisiin ja hyödyntää tutkijan osaamista leipomoalalla työskentelystä.
Tutkimuksessa esitellään opinnäytetyön toimeksiantaja, tuotekehityksen teoriaa ja leivonnan historiaa. Lisäksi raportissa käsitellään yleisesti teoriaosuuksia kakku- ja keksimurujen leivonnasta ja elintarvikehygieniasta. Aineistona käytettiin kirjallisuutta, joka käsittelee elintarvikealaa- ja teollisuutta, tuotteistamista ja tuotekehitystä.
Tuotekehityksen tuloksena syntyi seitsemän makeaa kakku- ja keksimurua, joiden tuotekehitys tapahtui yhteistyössä Konditoria Malmberg Oy:n kanssa. Kakku- ja keksimurut ovat My Ice D:n täytevalikoimassa yrityksen myyntipaikoilla, ja Malmberg Oy valmistaa muruja yritykselle kehitettyjen reseptien mukaan.