Kausiluonteisen ravintolan perehdytysopas ravintolapäällikölle
Tyrjy, Eveliina (2019)
Tyrjy, Eveliina
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112522185
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112522185
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli laatia perehdytysopas ravintolapäällikölle kausiluonteiseen ravintolaan. Perehdytysoppaan tavoitteena oli tukea uutta ravintolapäällikköä sopeutumaan työympäristöön ja helpottaa uusien asioiden omaksumista uudessa työympäristössä. Oppaan avulla pyrittiin helpottamaan ravintolapäällikköä hänen päivittäisissä työtehtävissä ja toimimaan työssään oma-aloitteisemmin. Lisäksi työn tarkoituksena oli helpottaa toimitusjohtajan vastuuta perehdytettäessä ravintolapäällikköä työtehtäviin.
Työni jakautui kahteen osaan: itse perehdytysoppaaseen sekä siitä tehtävään raporttiosuuteen. Varsinainen perehdytysopas oli toimeksiantajan pyynnöstä salainen, mutta teoriaosuuden lopusta löytyy liitteenä perehdytysoppaan sisällysluettelo. Opas sisälsi käytännön ohjeita ja neuvoja, mitkä auttavat ja tukevat ravintolapäällikön työtä.
Teoriaosuudessa esiteltiin alkuun työn taustaa, kuten toimeksiantajaa ja työn tarkoitusta. Tämän jälkeen avattiin käsitettä ravintola-alasta, millaista työ ravintolassa on. Tästä jatkettiin itse perehdytykseen, sillä se oli työni keskeisin käsite. Perehdytyksessä selvitettiin mitä se on sekä hyviä ja huonoja puolia ja perehdytyksen eri tapoja. Perehdytyksen teoriaosuudessa käytiin läpi lisäksi perehdytykseen liittyvää lainsäädäntöä, sillä lainsäädännössä on useita perehdytykseen liittyviä säädöksiä, joita työnantajan on noudatettava. Teoria jatkui tästä vielä esimiestyöhön, eli mitä se on ja mitä vastuita esimiehen rooli tuo mukanaan.
Teorian lopussa pohdittiin vielä perehdytysoppaan luotettavuutta ja käytiin läpi perehdytysoppaan kirjoitusprosessia. Lisäksi pohdinta osuudessa mietittiin työn lopputulosta, toimeksiantajan mielipiteitä sekä jatkoa työlle.
Työni jakautui kahteen osaan: itse perehdytysoppaaseen sekä siitä tehtävään raporttiosuuteen. Varsinainen perehdytysopas oli toimeksiantajan pyynnöstä salainen, mutta teoriaosuuden lopusta löytyy liitteenä perehdytysoppaan sisällysluettelo. Opas sisälsi käytännön ohjeita ja neuvoja, mitkä auttavat ja tukevat ravintolapäällikön työtä.
Teoriaosuudessa esiteltiin alkuun työn taustaa, kuten toimeksiantajaa ja työn tarkoitusta. Tämän jälkeen avattiin käsitettä ravintola-alasta, millaista työ ravintolassa on. Tästä jatkettiin itse perehdytykseen, sillä se oli työni keskeisin käsite. Perehdytyksessä selvitettiin mitä se on sekä hyviä ja huonoja puolia ja perehdytyksen eri tapoja. Perehdytyksen teoriaosuudessa käytiin läpi lisäksi perehdytykseen liittyvää lainsäädäntöä, sillä lainsäädännössä on useita perehdytykseen liittyviä säädöksiä, joita työnantajan on noudatettava. Teoria jatkui tästä vielä esimiestyöhön, eli mitä se on ja mitä vastuita esimiehen rooli tuo mukanaan.
Teorian lopussa pohdittiin vielä perehdytysoppaan luotettavuutta ja käytiin läpi perehdytysoppaan kirjoitusprosessia. Lisäksi pohdinta osuudessa mietittiin työn lopputulosta, toimeksiantajan mielipiteitä sekä jatkoa työlle.