Olut & ruoka -tastingpaketin kehittäminen
Korpi, Jyri (2019)
Korpi, Jyri
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112221921
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112221921
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö toteutettiin Panimoravintola Plevnalle Tampereella. Tarkoituksena oli luoda jatkokurssi jo olemassa olevalle olutkurssille. Ruoan sisältäminen kurssiin oli mielekäs vaihtoehto, kun kyseessä on ravintola omine keittiöineen. Opinnäytetyössä tutkittiin olutravintolakulttuuria ja sen historiaa, miten ihmiset havainnoivat elintarvikkeita ja miten olemassa olevia palvelukonsepteja pystytään kehittämään. Tavoitteena oli luoda edellä mainit-tujen avulla kokonaisuudessaan asiakasta miellyttävä kokemus oluen ja ruoan parissa.
Opinnäytetyön tekijä suunnitteli olut & ruoka -tastingpakettiin viiden ruokalajin ja juoman menun annoskortteineen ja ohjeineen tilaisuutta varten. Ruokalajien suunnitteluun ja toteutukseen osallistui Panimoravintola Plevnasta kaksi kokkia, toinen suunnitteluun ja toinen toteutukseen. Tastingpaketista järjestettiin testitilaisuus opinnäytetyöntekijän luennoimana lokakuussa 2018, siihen osallistui ennalta koottu ryhmä Plevnan henkilökuntaa, sekä opinnäytetyöntekijän ystäviä. Testiryhmältä pyydettiin palautetta niin suullisesti, kuin myös lomakehaastattelun muodossa. Tilaisuus myös videoitiin havainnointia ja tilaisuuden kehittämistä varten.
Marraskuun lopussa 2018 järjestettiin tastingtilaisuus 12 asiakkaalle myytynä tuotteena. Tästä tilaisuudesta ei pyydetty enää erikseen muuta kuin suullista palautetta. Palaute oli hyvää ja asiakkailla oli paljon kysyttävää oluen ja ruoan yhdistämiseen liittyen.
Tilaisuudelle olisi järkevää luoda useampia makupareja ja etenkin sellaisista tuotteista, jotka ovat pysyviä Plevnan listalla (erityisesti oluista). Kausituotteet toisivat lisä- ja uutuusarvoa tilaisuudelle, vakivalikoimaan kuulumisen sijaan.
Opinnäytetyön julkisesta raportista on poistettu ruokien annoskortit sekä tilaisuuden luentomateriaali luottamuksellisena aineistona.
Opinnäytetyön tekijä suunnitteli olut & ruoka -tastingpakettiin viiden ruokalajin ja juoman menun annoskortteineen ja ohjeineen tilaisuutta varten. Ruokalajien suunnitteluun ja toteutukseen osallistui Panimoravintola Plevnasta kaksi kokkia, toinen suunnitteluun ja toinen toteutukseen. Tastingpaketista järjestettiin testitilaisuus opinnäytetyöntekijän luennoimana lokakuussa 2018, siihen osallistui ennalta koottu ryhmä Plevnan henkilökuntaa, sekä opinnäytetyöntekijän ystäviä. Testiryhmältä pyydettiin palautetta niin suullisesti, kuin myös lomakehaastattelun muodossa. Tilaisuus myös videoitiin havainnointia ja tilaisuuden kehittämistä varten.
Marraskuun lopussa 2018 järjestettiin tastingtilaisuus 12 asiakkaalle myytynä tuotteena. Tästä tilaisuudesta ei pyydetty enää erikseen muuta kuin suullista palautetta. Palaute oli hyvää ja asiakkailla oli paljon kysyttävää oluen ja ruoan yhdistämiseen liittyen.
Tilaisuudelle olisi järkevää luoda useampia makupareja ja etenkin sellaisista tuotteista, jotka ovat pysyviä Plevnan listalla (erityisesti oluista). Kausituotteet toisivat lisä- ja uutuusarvoa tilaisuudelle, vakivalikoimaan kuulumisen sijaan.
Opinnäytetyön julkisesta raportista on poistettu ruokien annoskortit sekä tilaisuuden luentomateriaali luottamuksellisena aineistona.