Pienpanimon perustamisessa huomioon otettavat tekijät
Levola, Johannes (2019)
Levola, Johannes
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061717112
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061717112
Tiivistelmä
Pienpanimoiden määrä on viimeisen muutaman vuoden aikana kolminkertaistunut, ja alkoholilain muuttuminen pienpanimoystävällisemmäksi on tehnyt toiminnasta entistä kannattavampaa. Pienpanimoiden perustamisessa täytyy huomioida monia tekijöitä, ja erinäisten säädösten takia se eroaa huomattavasti sääntelemättömään liiketoimintaan verrattuna.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on koota yhteen keskeiset asiat pienpanimon perus-tamisessa huomioon otettavista tekijöistä kaikille pienpanimon perustamisesta kiinnos-tuneille. Työssä tehdään myös Turun alueellisen kilpailutilanteen kartoitus.
Työn tietoperustassa tarkastellaan panimotekniikkaa ja työvaiheita raaka-aineiden han-kinnasta aina pästorointiin saakka. Työssä kuvataan myös yleisimpien oluttyyppien jaot-telua pinta- ja pohjahiivaoluihin sekä selvitetään oluiden taustoja ja erityispiirteitä. Tieto-perustan tarkoituksena on antaa pienpanimo-alasta kiinnostuneille tietoa keskeisistä pienpanimon perustamisessa tarvittavista resursseista ja tarvittavista luvista.
Työn tulokseksi saatiin koottua yhteen pienpanimon perustamisessa huomioon otettavat asiat. Opinnäytetyön lukija saa työstä neuvoa perustamisessa tarvittavista resursseista sekä tarvittavista luvista. Työn tuloksia voidaan hyödyntää kattavasti pienpanimon pe-rustamisessa. Erityistä hyötyä opinnäytetyöstä saa, mikäli perustaa pienpanimon Tur-kuun, sillä opinnäytetyössä tarkasteltiin Turun kilpailutilannetta. The number of microbreweries has tripled over the past few years, and the changes in the alcohol legislations have made the operations even more profitable. There are many factors to be considered when setting up microbreweries, and due to various regulations, it differs significantly from unregulated business.
The aim of the thesis is to collect and present the key issues that have to be taken into account when setting up a microbrewery. The study also includes a survey of the regional competitive situation in Turku.
The knowledge base of the thesis looks into brewing technology and work stages from raw material procurement to pasteurization. The thesis also describes the distribution of the most common types of beer to top and bottom fermentted and explains the backgrounds and characteristics of beers. The purpose of the thesis is to provide information on the essential resources and permissions required to establish a microbrewery.
The result is a to-be-sonsidered list when setting up a microbrewery. The reader is advised of the resources needed for the creation and the necessary permits.
The results of the work can be fully utilized in establishing a microbrewery. A special benefit is if one starts a small brewery in Turku, as the thesis analyzes the competitive situation in Turku.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on koota yhteen keskeiset asiat pienpanimon perus-tamisessa huomioon otettavista tekijöistä kaikille pienpanimon perustamisesta kiinnos-tuneille. Työssä tehdään myös Turun alueellisen kilpailutilanteen kartoitus.
Työn tietoperustassa tarkastellaan panimotekniikkaa ja työvaiheita raaka-aineiden han-kinnasta aina pästorointiin saakka. Työssä kuvataan myös yleisimpien oluttyyppien jaot-telua pinta- ja pohjahiivaoluihin sekä selvitetään oluiden taustoja ja erityispiirteitä. Tieto-perustan tarkoituksena on antaa pienpanimo-alasta kiinnostuneille tietoa keskeisistä pienpanimon perustamisessa tarvittavista resursseista ja tarvittavista luvista.
Työn tulokseksi saatiin koottua yhteen pienpanimon perustamisessa huomioon otettavat asiat. Opinnäytetyön lukija saa työstä neuvoa perustamisessa tarvittavista resursseista sekä tarvittavista luvista. Työn tuloksia voidaan hyödyntää kattavasti pienpanimon pe-rustamisessa. Erityistä hyötyä opinnäytetyöstä saa, mikäli perustaa pienpanimon Tur-kuun, sillä opinnäytetyössä tarkasteltiin Turun kilpailutilannetta.
The aim of the thesis is to collect and present the key issues that have to be taken into account when setting up a microbrewery. The study also includes a survey of the regional competitive situation in Turku.
The knowledge base of the thesis looks into brewing technology and work stages from raw material procurement to pasteurization. The thesis also describes the distribution of the most common types of beer to top and bottom fermentted and explains the backgrounds and characteristics of beers. The purpose of the thesis is to provide information on the essential resources and permissions required to establish a microbrewery.
The result is a to-be-sonsidered list when setting up a microbrewery. The reader is advised of the resources needed for the creation and the necessary permits.
The results of the work can be fully utilized in establishing a microbrewery. A special benefit is if one starts a small brewery in Turku, as the thesis analyzes the competitive situation in Turku.