Kahvilan liiketoimintasuunnitelma
Heinonen, Tiia (2019)
Heinonen, Tiia
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019060715432
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019060715432
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tavoitteena on ollut tehdä toimiva liiketoimintasuunnitelma kahvilayritykselle. Opinnäyte
työ on produktityyppinen eli toiminnallinen. Se koostuu teoriaosuudesta sekä toiminnallisesta osuudesta, joka on
tässä tapauksessa liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelma on tehty omaan käyttööni ja tarkoituksena
ni oli myös selvittää, mitä yrityksen perustaminen vaatii.
Teoriaosuudessa käsitellään ensin yrittäjyyttä, miten yritys perustetaan sekä mitä yrittäjyys vaatii. Aluksi käydään
läpi yrittäjyyttä Suomessa ja yrittäjän ominaisuuksia. Tämän jälkeen käsitellään eri yritysmuotoja ja miten yritys
käytännössä perustetaan. Teoriaosuuden toinen osa koostuu liiketoimintasuunnitelman läpikäymisestä. Tässä
osiossa esitellään kaikki liiketoimintasuunnitelman osa-alueet ja mikä liiketoimintasuunnitelma on. Liiketoiminta
suunnitelman osa-alueita ovat liikeidea, ympäristöanalyysit, strategiat, kohderyhmät, markkinointi, henkilöstö,
rahoitus, kannattavuus sekä riskit ja niiden hallinta.
Toiminnallisessa osuudessa tehdään kahvilayritykselle liiketoimintasuunnitelman teoriaosuuden pohjalta. Kahvila
yritys on kuvitteellinen yritys, jonka avulla selvitetään, mitä kaikkea kahvilayrityksen perustaminen vaatii. Liiketoi
mintasuunnitelmaa varten on tehty myös kannattavuuslaskemat, joiden avulla pystyi saamaan kuvaa, siitä mitä
investointeja kahvilaa varten tarvitaan sekä onko kyseisen kahvilan toiminta kannattavaa. In this thesis the goal was to make functional business plan for a coffee shop. This is a productive thesis and it
consist of theory part and functional part, which in this case is the business plan. The business plan is made for
own use and its purpose was to find out how to start a business and what it takes.
In the beginning of the theory part I tell about entrepreneurship and how to start a business and what entrepre
neurship demands. At first, we go through entrepreneurship in Finland and what qualities a good entrepreneur
should have. Then we move to different form of businesses and how to start a business in practice. The other part
of the theory handles the business plan and what parts it consists. Business plans parts are business idea, envi
ronment analysis, strategies, target groups, marketing, personnel, financing, profitability and risks and their man
agement.
In the productive part an actual business plan is made for a coffee shop. The productive part is based on the theo
ry part. The coffee shop in this case is a fictional coffee shop and the goal is to find out what it takes to start a
coffee shop. For the business plan calculation for profitability is made to determine different investments that a
coffee shop requires and to determine whether the coffee shop would be profitable.
työ on produktityyppinen eli toiminnallinen. Se koostuu teoriaosuudesta sekä toiminnallisesta osuudesta, joka on
tässä tapauksessa liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelma on tehty omaan käyttööni ja tarkoituksena
ni oli myös selvittää, mitä yrityksen perustaminen vaatii.
Teoriaosuudessa käsitellään ensin yrittäjyyttä, miten yritys perustetaan sekä mitä yrittäjyys vaatii. Aluksi käydään
läpi yrittäjyyttä Suomessa ja yrittäjän ominaisuuksia. Tämän jälkeen käsitellään eri yritysmuotoja ja miten yritys
käytännössä perustetaan. Teoriaosuuden toinen osa koostuu liiketoimintasuunnitelman läpikäymisestä. Tässä
osiossa esitellään kaikki liiketoimintasuunnitelman osa-alueet ja mikä liiketoimintasuunnitelma on. Liiketoiminta
suunnitelman osa-alueita ovat liikeidea, ympäristöanalyysit, strategiat, kohderyhmät, markkinointi, henkilöstö,
rahoitus, kannattavuus sekä riskit ja niiden hallinta.
Toiminnallisessa osuudessa tehdään kahvilayritykselle liiketoimintasuunnitelman teoriaosuuden pohjalta. Kahvila
yritys on kuvitteellinen yritys, jonka avulla selvitetään, mitä kaikkea kahvilayrityksen perustaminen vaatii. Liiketoi
mintasuunnitelmaa varten on tehty myös kannattavuuslaskemat, joiden avulla pystyi saamaan kuvaa, siitä mitä
investointeja kahvilaa varten tarvitaan sekä onko kyseisen kahvilan toiminta kannattavaa.
consist of theory part and functional part, which in this case is the business plan. The business plan is made for
own use and its purpose was to find out how to start a business and what it takes.
In the beginning of the theory part I tell about entrepreneurship and how to start a business and what entrepre
neurship demands. At first, we go through entrepreneurship in Finland and what qualities a good entrepreneur
should have. Then we move to different form of businesses and how to start a business in practice. The other part
of the theory handles the business plan and what parts it consists. Business plans parts are business idea, envi
ronment analysis, strategies, target groups, marketing, personnel, financing, profitability and risks and their man
agement.
In the productive part an actual business plan is made for a coffee shop. The productive part is based on the theo
ry part. The coffee shop in this case is a fictional coffee shop and the goal is to find out what it takes to start a
coffee shop. For the business plan calculation for profitability is made to determine different investments that a
coffee shop requires and to determine whether the coffee shop would be profitable.