Tarjoilija, olueni on pilalla : Kohti laadukasta olutnautintoa
Kokko, Henri; Saukkonen, Santeri (2019)
Lataukset:
Kokko, Henri
Saukkonen, Santeri
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052913346
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052913346
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli syventää opinnäytetyön tekijöiden ammatillista osaamista oluen ja oluen virhemakujen saralla. Lisäksi kerätyn teorian pohjalta tavoitteena oli pitää ammattimainen virhemakuihin keskittyvä olutkou-lutus Saimaan ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoille.
Opinnäytetyön teoriaosuus kirjoitettiin alan kirjallisuuden ja internetlähteiden pohjalta. Teoriaosuus käsitteli oluen valmistusta, historiaa, vallitsevia trendejä, sekä yleisimpiä oluen virhemakuja. Opinnäytetyössä kerrottiin mitkä virhemaut johtuvat oluen valmistusprosessista ja mitkä virhemaut ovat mahdollisesti ravintolassa tapahtuneen toiminnan seurausta.
Opinnäytetyön teoriaosuuden tuloksena syntyi luentomateriaali, jota testattiin käytännössä luennoimalla Saimaan ammattikorkeakoulun baariluokassa ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoille osana anniskelulainsäädännön ja juomatietouden kurssia. Luentoa ja järjestettyä tastingiä voidaan pitää erittäin onnistuneena osallistujilta saadun palautteen perusteella.
Opinnäytetyön teoriaosuus kirjoitettiin alan kirjallisuuden ja internetlähteiden pohjalta. Teoriaosuus käsitteli oluen valmistusta, historiaa, vallitsevia trendejä, sekä yleisimpiä oluen virhemakuja. Opinnäytetyössä kerrottiin mitkä virhemaut johtuvat oluen valmistusprosessista ja mitkä virhemaut ovat mahdollisesti ravintolassa tapahtuneen toiminnan seurausta.
Opinnäytetyön teoriaosuuden tuloksena syntyi luentomateriaali, jota testattiin käytännössä luennoimalla Saimaan ammattikorkeakoulun baariluokassa ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoille osana anniskelulainsäädännön ja juomatietouden kurssia. Luentoa ja järjestettyä tastingiä voidaan pitää erittäin onnistuneena osallistujilta saadun palautteen perusteella.